Norges eneste profflag for kvinner sliter med å finansiere laget. 

Selv om Hitec Products Birk Sport tok både etappeseier og sammenlagten i det første etapperittet på kvinnenes World Tour og har hatt en god vårsesong totalt sett, står laget nå i fare for å måtte legge ned. 

– Vi har allerede måttet redusere årets rittprogram og utstyrsnivå. Nå er fortsatt drift av laget i fare. Vi er avhengige av nye sponsormidler for å kunne fullføre sesongen, og søker derfor nye samarbeidspartnere for å kunne fortsette utviklingen av norsk damesykling, sier Karl Lima i en pressemelding. 

LES OGSÅ: – Det blir som natt og dag for meg 

Lima forklarer at situasjonen er en kombinasjon av flere faktorer, slik som sviktende sponsorinntekter,økende lisenser fra UCI og forbund, forsikringer, reisekostnader og utstyrskostnader. 

Les også: – Det er heldigvis ikke pengene som gjør at jeg holder på med sykling 

Tøffere sponsormarked
Det er ikke første gang Hitec har slitt med å få endene til å møtes. 

– Dette er egentlig ikke en ny situasjon for laget. Som et norsk lag, har vi alltid slitt med høye kostnader, men vi har klart å holde det sammen på et vis, sier Lima. 

Det som er annerledes nå sammenliknet med tidligere, er Lima trekker fram at de harde tidene i oljebransjen og andre bransjer de siste tre årene har gjort det stadig vanskeligere.