/ Sykler

Hitec trues av nedleggelse

Sliter med finansieringen til tross for rekordresultater.

Sist oppdatert: 8. mai 2018 kl 21.02
NEDLEGGINGSTRUET: Hitec-laget som vant ‘Tour of Chongming Island’ står nå i fare for å ikke kunne fullføre sesongen om ikke laget får nye sponsorer. Foto: Hitec Products
NEDLEGGINGSTRUET: Hitec-laget som vant ‘Tour of Chongming Island’ står nå i fare for å ikke kunne fullføre sesongen om ikke laget får nye sponsorer. Foto: Hitec Products
Lesetid: 2 minutter

Norges eneste profflag for kvinner sliter med å finansiere laget. 

Selv om Hitec Products Birk Sport tok både etappeseier og sammenlagten i det første etapperittet på kvinnenes World Tour og har hatt en god vårsesong totalt sett, står laget nå i fare for å måtte legge ned. 

– Vi har allerede måttet redusere årets rittprogram og utstyrsnivå. Nå er fortsatt drift av laget i fare. Vi er avhengige av nye sponsormidler for å kunne fullføre sesongen, og søker derfor nye samarbeidspartnere for å kunne fortsette utviklingen av norsk damesykling, sier Karl Lima i en pressemelding. 

LES OGSÅ: – Det blir som natt og dag for meg 

Lima forklarer at situasjonen er en kombinasjon av flere faktorer, slik som sviktende sponsorinntekter,økende lisenser fra UCI og forbund, forsikringer, reisekostnader og utstyrskostnader. 

Les også: – Det er heldigvis ikke pengene som gjør at jeg holder på med sykling 

Tøffere sponsormarked
Det er ikke første gang Hitec har slitt med å få endene til å møtes. 

– Dette er egentlig ikke en ny situasjon for laget. Som et norsk lag, har vi alltid slitt med høye kostnader, men vi har klart å holde det sammen på et vis, sier Lima. 

Det som er annerledes nå sammenliknet med tidligere, er Lima trekker fram at de harde tidene i oljebransjen og andre bransjer de siste tre årene har gjort det stadig vanskeligere. 

Publisert 8. mai 2018 kl 21.02
Sist oppdatert 8. mai 2018 kl 21.02
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen