Erik Nordsæter Resell tok gull i menn junior.  Junior menn fikk æren av å åpne ballet i Tønsberg, og dermed ble gutten fra Trondhjems VK den aller første kross-norgesmesteren. Ingvild Gåskjenn tok gull i kvinner junior.

Mesterskapet ble arrangert av Tønsberg CK, som disket opp med tradisjonelle rammer for sporten: Skikkelig grisevær av typen regn og gjørme. Dermed var det duket for en autentisk premiere i belgisk stil. 

Annonse

– Dette var gøy! Jeg hadde en downperiode underveis og var sikker på at Kristoffer nærmet seg, men det holdt helt inn, sier Morten Vaeng fra Drammen CK etter målgang, og innrømmer at det kostet.

Vaeng sikret seg med dagens NM-gull også seier i Norgescupen sammenlagt. I forkant av mesterskapet, som også var siste runde i Norgescupen, lå han hårfint bak Fredrik Haraldseth fra BOC, som ble nummer fire i dagens ritt.

Lene Byberg hadde langt mer behagelig margin i dameklassen. Med våte og gjørmete forhold kunne terrengsyklisten herje med sine tekniske ferdigheter. 

– I vær som dette gruer du deg før start, men når starten går er det kjempemoro! Jeg trengte litt tid på å komme i gang, men når jeg etter hvert fant flyten var det bare gøy. Å være den første norgesmesteren i syklecross er jo fantastisk, sier Byberg.  

Femteplass i NM holdt til sammenlagtseier i Norgescupen for Katrine Hofstad fra IK Hero, foran klubbvenninnen Tiril Hole Mohr. Jeanette Persson fra Skullerud SK ble nummer tre totalt.  

Topp 3 NM menn senior
1. Morten Vaeng fra Drammen CK, 1:01:04.84
2. Kristoffer Sommer Wormsen, Ringerike SK/Team Ringeriks-Kraft, 1:02:00.65
3. Sondre Linstad-Hurum, Kristiansands CK, 1:02:48.14

Topp 3 NM kvinner senior
1. Lene Byberg, Bryne CK, 44:19.53
2. Tiril Hole Mohr, IK Hero, 45:23.43
3.  Silje Stensrud, Ullevål SK/Milslukern Sport, 47:03.92

Saken oppdateres