/ Sykler

HEINE MED STERK SOLOSEIER

Vita Heine vant tempoen på torsdag. På fellesstarten kjørte hun alene i front i åtte mil.

Sist oppdatert: 26. juni 2016 kl 11.45
SUVEREN: Vita Heine demonstrerte sin styrke over resten av feltet og vant NM-fellesstarten. Foto: Henrik Alpers.
SUVEREN: Vita Heine demonstrerte sin styrke over resten av feltet og vant NM-fellesstarten. Foto: Henrik Alpers.
Lesetid: 3 minutter

– Dette ble jo på en måte mitt andre tempogull under dette NM, sier Heine, etter å ha passert målstreken i ensom majestet.

På den siste kilometerlange rettstrekka før mål hadde hun god tid til å bekrefte seieren. Og om noe mot formodning skulle gå galt kom lagvenninen Miriam Bjørnsrud jagende bak.

– Dette var en lagseier, for vi hjelper hverandre underveis. Planen var å sprenge feltet på den fjerde runden, og det klarte vi. Etter det skulle vi støte i bruddet. Jeg støtet først, også holdt det inn, forklarer den ferske norgesmesteren.

Hitec-Products har vært fullstendig overlegne i dette NM, og dette er det eneste av tre ritt der de ikke har tapetsert pallen. Skjønt, de to gjeveste medaljene bør være godt nok, selv for et profflag.

Bak i hovedfeltet forsøkte amatørrytterene å samarbeide for å taue inn Heine i front, men lagvenninnene i Team Hitec Products nøytraliserte ethvert forsøk på å tette luka til bruddet.

Det lille som var av gnist for å stoppe proffene sluknet fort.

Med 15 kilometer igjen støtet den regjerende norgesmesteren, Miriam Bjørnsrud, men klarte aldri å tette luka opp til lagveninnen Heine. Etter målgang

JEVNT OM TREDJE

Der spenningen rundt gullet forsvant etter bare noen runder, var det gjennom rittet helt åpent om tredjeplassen. I grupperingen bak teten fant vi også Emilie Moberg, den sterkeste spurteren i gruppen.

Men der satt også Katrine Aalerud.

Les også: Susanne Andersen med sin tredje seier i NM

Bryne-rytteren var offensiv i uttallelsene før start, men allerede på den tredje runden var hele norgesmesterskapet i ferd med å ryke. Hun fikk tekniske problemer, og måtte bruke flere kilometer på å kjøre seg opp igjen til feltet.

– Hitec-jentene er kjempesterke, og det er en velfortjent seier. Jeg hadde litt tekniske problemer i starten og fikk derfor ikke med meg at Vita angrep. Når Miriam støtet på slutten hadde jeg muligheten til å henge på, men jeg var ikke sterk nok. Jeg er uansett veldig fornøyd med tredjeplassen, sier hun.
 
NORGES BESTE SYKKELBLAD: Slik bestiller du abonnement, og får tilgang på hele arkivet digitalt!
    
Selv om Vita Heine sørget for en imponerende individuell prestasjon, er hun raskt ute med å takke laget.
   
På den siste runden viste Vita Heina styrke og økte avstanden ned til Bjørnsrud og resten av feltet. NM fellesstarten ble en eneste lang parademarsj for Vita Heine, som syklet åtte mil alene i front av rittet.
     
Katrine Aalerud tok bronsemedalje og ble beste amatør-rytter. Bryne-jenta var med på hardkjøret til Hitec i starten av ritten, men følte seg ikke sterk nok til å utfordre Hitec-rytterene om gullmedaljen.
  
 

Spurt om tredje
Spurt om tredje

INNBITT: Katrine Aalerud vant spurten om tredjeplassen og ble med det beste amatør-rytter. Foto: Henrik Alpers.

Les også: Test av racere med ekstra dekklaring

KNUSTE AMATØRENE 

Amatør-rytterne hadde et mål om å samarbeide mot Team Hitec Products, men proffrytterene ble for sterke. Kristin Bærland fra Hasle-Løren er ikke fornøyd med dagen.
  
–  Det var hardt, og det gikk som forventet. Hitec kjørte oss i senk. Når vi heller ikke klarte å få til et samarbeid bak der, så blir det vanskelig, forteller hun.

 

Hardkjør
Hardkjør

HARDKJØR: Sølvjenta Emilie Moberg var offensiv gjennom hele rittet. Her fra tremannsbruddet sammen med Ingrid Lorvik og Stine Borgli. Foto: Henrik Alpers.

Publisert 26. juni 2016 kl 11.45
Sist oppdatert 26. juni 2016 kl 11.45
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen