I forkant av siste etappe i den svenske klassikeren, en 14 kilometer lang tempo, lå Sindre Haugsvær på andreplass sammenlagt, ett sekund bak Isac Lundgren Team Tre Berg-Postnord og ledet med 27 sekunder til Sveriges tempomester Alexander Wetterhall.

I mål vant Haugsvær U6 sammenlagt med fire sekunder. På tempoetappen slo han Lundgren med over minuttet, og holdt altså unna for den svenske tempomesteren Alexander Wetterhall sammenlagt, selv om han ble nummer fem på tempoen.

– Tempoen var relativt flat med slak stigning i seks kilometer, så vending og deretter seks kilometer slak utfor til mål. Det var knallhardt, men jeg fikk sekunderinger ned til Alexander Wetterhall underveis, og det gjorde at jeg greide å presse ut det lille ekstra, sier Haugsvær etter sammenlagtseieren.

Topp 3 menn elite sammenlagt
1. Sindre Haugsvær, Norge, 12:13:28
2. Alexander Wetterhall, Sverige, 12:13:32 (+ 4 sekunder)
3. Aksel Fischer Aasheim, Norge, 12:13:47 (+19 sekunder)

LES OGSÅ: Haugsvær kan vinne U6  

Saken fortsetter under

Sindre Bjerkestrand Haugsvær - U6 tempo 2017 - Foto Marianne Riste 1400x933
TEMPOSTERK: Sindre Bjerkestrand Haugsvær syklet inn til sammenlagtseier etter sterk kjøring på avlutningsetappen i U6 lørdag. Foto: Marianne Riske

TEMPOSTERK: Sindre Bjerkestrand Haugsvær under avlutningsetappen i U6 lørdag. Foto: Marianne Riste

LAGSEIER
Haugsvær, som syklet for det svenske laget Ryskaposten Racing Team i U6 Cycle Tour, leverte jevne prestasjoner blant de topp 10 hele uka, tok seieren på fellesstarten fredag og vant poengkonkurransen for rittet, i tillegg til sammenlagtseieren. Det gir han laget en stor del av æren for.

– Dette er utrolig gøy og desidert det største jeg har. Men dette er en lagseier, så først og fremst må jeg takke Ryska Posten Racing Team for at jeg fikk være med. Topp service og gode lagkamerater, og de har et støtteapparat som gjør mye riktig selv om vi bare er et amatørlag. Her har vi slått ryttere fra flere kontinentallag og Fredrik Ludvigsson som syklet for World Tour laget Giant Alpecin i fjor, sier Haugsvær.

BLI MED PÅ SAMLING 2018: Enda mer av alt – flere turer, mer sosialt, mer stæsj – Norges eneste landeveisfestival    

FLERE NORSKE I TOPPEN
Haugsvær var ikke eneste norske som hevdet seg i den svenske klassikeren. Etter fredagens etappe snappet Jon Anders Bekken fra Asker CK til seg ungdomstrøya. Den måtte han imidlertid gi fra seg etter siste etappe: Det var Aksel Fischer Aasheim fra Ringerike SK som reiste hjem som vinner av U23-klassen etter tredjeplass sammenlagt i eliteklassen og fjerdeplass på tempoen.

BESTILL ABONNEMENT: Det beste LANDEVEI-innholdet hjem i postkassen.

Som abonnent på et av Fri Flyts magasiner får digital tilgang på alle plussartikler. Se for eksempel:

Sindre Haugsvær - U6 tempo - Magnus Bjerkestrand Eid 1400x933
DET KOSTET: Sindre Bjerkestrand Haugsvær måtte grave dypt for å holde unna den svenske tempomesteren på siste etappe i U6, men vant sammenlagt. Foto: Magnus Bjerkestrand Eid

DET KOSTET: Sindre Haugsvær måtte grave dypt for å holde unna den svenske tempomesteren på siste etappe. Foto: Magnus Bjerkestrand Eid