Bikepacking - turforslag og tips for sykkelturer

Bikepacking er syklingens svar på «backpacking», og er blitt veldig populært de siste årene. Konseptet er like enkelt som det er genialt; Du stropper fast utstyr på sykkelen og drar på tur. Landevei gir deg guiden for å komme i gang med bikepacking.

Bikepacking er sykkeltur med oppakning foregår både i telt og på hotell, og turmulighetene er uendelige.

Noen sykler fra alpeby til alpeby med minimum av bagasje, andre liker kortere turer i skogen med primus. Vi har gjort alt fra midtukeovernattinger i Nordmarka til å sykle USA på tvers.

Her har vi samlet turapporter fra flere overnattingsturer, og flere kommer til. Du lurer kanskje på hvordan du pakker sykkelen for bikepacking? Se vår pakkeliste her

Bikepacking med en lett og rask sykkel gir en herlig mestringsfølelse. Vi definerer bikepacking som en sykkeltur med overnatting - enten du overnatter i teltpå hytte eller hotell.

annonse
Hva slags sykkel trenger jeg til bikepacking?

Til bikepacking bruker du den sykkelen du har. Veskene du bruker kan stroppes fast til alle typer sykkel! Her ser du hvordan din sykkel blir et pakkesel. 

Kan jeg bruke sekk til bikepacking?

Vesker på sykkelen er langt mer komfortabelt på lange dager enn en sekk på ryggen. Selvfølgelig kan du bruke sekk, men du skal ikke sykle mange milene før du skulle ønske du hadde noe annet. Her er en artikkel som forklarer hvordan du pakker sykkelen

Når ble bikepacking populært?

Bikepacking har vi strengt tatt drevet med så lenge vi har hatt sykler. Men bikepacking i sin moderne form, med så lette vesker og lett utstyr som mulig, ble konseptualisert for alvor for 8-10 år siden. Les om hvorfor konseptet fenget her. 

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen