– Jeg har aldri vært på pallen i Norgescupen før, så dette var utrolig deilig, sier, sier Hjørnevik, som forteller at det det ble kjørt hardt fra start på den siste etappen i årets Tour te Fjells. 

– Det var ikke før halvveis ned i den siste bakken jeg trodde det kunne gå. Jeg fikk en god luke der, og da ga jeg alt nedover til mål, og det holdt helt inn med cirka 20 meter, sier Hjørnevik. 

Også Håvard Mauland fra Bergen CK fikk sin første tur på pallen i Norgescupsammenheng med tredjeplassen på dagens etappe. – Det betyr alt å komme på pallen her nå. Jeg har hatt en tung periode i flere uker nå, så det var deilig å kjenne at det endelig løsner, for jeg har kjent at jeg er sterkere enn det jeg har fått vist i det siste, sier Mauland. 

Topp 3 menn junior, 95km
1. Andreas Hjørnevik, Ringerike SK, 2:16:23
2. Kristian Bade, Bærum og Omegn CK, 2:16:28
3. Håvard Mauland, Bergen CK, 2:16:44

Fullstendige resultater 

Staune-Mittet var Tour te Fjells
Selv om Johannes Staune-Mittet hadde et godt grep om sammenlagtseieren i forkant av dagens etappe etter at han vant både fredagens og gårsdagens fellesstarter, var han spent på om han skulle greie å holde på trøya. 

– Det var veldig moro, og jeg hadde absolutt ikke trodd det før helga her, sier han. 

Førsteårsjunioren, som tok sin første Norgescupseier på fellesstarten på fredag, gir imidlertid laget æren for seieren. 

– Dette var en flatere etappe, så vi trodde kanskje den ville bli vanskeligere å kontrollere. Men de andre gutta på laget hadde stålkontroll og satt framme og kontrollerte alt. Det var overlegent kjørt av dem, og slik det ble så hadde de andre måttet kjøre fra meg med over ett minutt for å ta fra meg sammenlagten, så da var jeg ikke nervøs i det hele tatt, sier Staune-Mittet. 

Topp 3 menn junior, sammenlagt
1. Johannes Staune-Mittet, Lillehammer CK
2. Fredrik Finnesand, Sandnes SK, 
3. Sakarias Koller Løland, Ringerike SK

LES OGSÅ:
Slik gikk fredagens etappe: Staune-Mittet overtok ledertrøya 
Slik gikk gårsdagens etappe: Staune-Mittet fester grepet om sammenlagtseieren 

Alt om årets Tour te Fjells 

Saken fortsetter under

SAMMENLAGTVINNER: Johannes Staune-Mittet barn Tour te Fjells sammenlagt etter to etappeseiere, en andreplass, og 28. plass på siste etappe. Foro: Ingeborg Scheve
SAMMENLAGTVINNER: Johannes Staune-Mittet barn Tour te Fjells sammenlagt etter to etappeseiere, en andreplass, og 28. plass på siste etappe. Foro: Ingeborg Scheve

FAKTA: Tour te Fjells

Hva: Etapperitt over fire dager med Norgescupstatus
Når: Torsdag 4. juli til søndag 7. juli, 2019
Hvor: Rittbase på Storefjell Hotell på Golsfjellet, etapper både i Oppland og Buskerud, og er innom både Hemsedal, Valdres, Golsfjellet og Gol. 
Hvem: Menn og kvinner junior og senior (aktive klasser)
Poeng: Norgescup- og NCF rankingpoeng etter kategori 6 for enkeltetapper og kategori 2 for sammenlagt. Det er det samme som i UCI ritt av typen Tour of Norway.