Etter flere sesonger på samme lag, kjører Julie Solvang siden nyttår for profflaget Hitec Birk Sport mens Birgitte Ravndal fortsatt sykler for klubblaget Grimstad.

– Det var veldig spesielt å spurte mot hverandre i ulike drakter. Jeg vil jo alltid helst vinne selv, men Birgitte er en veldig ålreit jente så her kan jeg si jeg er en god nummer to, sier Solvang etter målgang. 

Annonse

Måtte skaffe seg luke
Ravndal og Solvang hadde ligger i brudd nesten hele rittet, sammen med Martine Fon, som endte på tredjeplass. 

– Jeg gikk i brudd med en gang vi kom ned i dalen, og håpet å få med meg noen flere. Det gjorde jeg, og vi ble fem ryttere som samarbeidet bra. Vi fikk en god luke, og hadde mellom to og tre minutter på hovedfeltet mesteparten av etappen, sier Ravndal. 

For henne var dagens etappe viktig. Ravndal trives godt nedover og bortover, men er ingen utpreget klatrer. 

– Jeg er liker å kjøre fort utover og derfor var dagens etappe perfekt for meg, og jeg ville skaffe meg en luke. Nå får jeg bare gjøre det beste jeg kan på de to siste etappene, men det kommer til å bli veldig tøft. 

Etappen startet på Sanderstølen oppe på Golsfjellet, og åpnet med to mil nedover til Leira. Derifra gikk det småkupert nordover til vending i Røn i Vestre Slidre, sørover til Aurdal og ned til Vestringsbygda før den brutale 17 kilometer lange motbakken opp Mønin og tilbake til Sanderstølen. Solvang håper imidlertid på revansj på de to gjenstående etappene. 

– Jeg og laget mitt skal kjøre så godt vi kan. Vi er seks jenter her, så nå får vi sette oss ned og se hvordan vi kan løse de to siste dagene best mulig. 

Topp 3 kvinner senior
1. Birgitte Ravndal, Grimstad SK, 2:47:09
2. Julie Solvang, Grimstad SK/ Hitec Birk Sport, 2:47:09
3. Martine Fon, CK Victoria, 2:47:19

Fullstendige resultater 

Slik gikk det for junior menn, som startet 15 minutter foran kvinnene: Spurtseier etter fire mil i brudd 

Saken fortsetter under 

Birgitte Ravndal - Scheve 800x
SPURTSEIER: Birgitte Ravndal tok seieren på andre etappe i Tour de Hallingdal foran Julie Solvang. Foto: Ingeborg Scheve

SPURTSEIER: Birgitte Ravndal tok seieren på andre etappe i Tour de Hallingdal foran Julie Solvang. Foto: Ingeborg Scheve

Spurtseier i juniorklassen
Også blant juniorjentene ble det spurt om seieren på dagens fellesstart, der gårsdagens tempovinner Amalie Lutro klokket inn ett sekund foran Thale Kielland Bjerk. 

Juniorjentene startet i Røn, og syklet totalt 48.5 kilometer med målgang på Sanderstølen. 

– Det samlet seg veldig fort med seniordamene, og det føltes som at det gikk veldig rolig i starten. Så det ble litt støting med Hitec til vi kom bort til den lange sistebakken, men der mistet vi seniorene, forteller Lutro, som ikke ga opp av den grunn. 

– Vi tok faktisk igjen seniordamene da det flatet ut litt på slutten. Det virket som de daffet litt der, og det vil jo ikke vi juniorene. Når vi får sykle med seniorene i så tøffe løyper vil vi jo pushe oss skikkelig, og det får vi her. 

Topp 3 kvinner junior
1. Amalie Lutro, Stavanger SK, 1:36:11
2. Thale Kielland Bjerk, BOC, 1:36:12
3. Hedda Kristiansen, CK Nittedal, 1:48:17

Fullstendige resultater 

Klokka 17 i ettermiddag sykler senior menn sin andre etappe. Den er på 122 kilometer, og også de har start og mål på Sanderstølen, men sykler en lengre runde nede i Valdres. Målgang er forventet cirka klokka 21.

Eneste etapperitt i Norgescupen
Tour de Hallingdal åpnet i går kveld med en tre kilometer lang motbakketempo for alle klasser i Gol fredag kveld. Nå fortsetter det fire dager lange etapperittet med fellesstarter for alle klasser lørdag og søndag. 

Slik gikk første etappe: – Det var bare å åpne hardt og pine seg opp

LES OGSÅ: Slik blir Tour de Hallingdal 

Thale Kielland Bjerk - Amalie Lutro - Hedda Kristiansen - Scheve 1400x933
TO FOR TO: Amalie Lutro har vunnet begge de to første etappene i Tour de Hallingdal. Også i dag ble Thale Kielland Bjerk nummer to, mens Hedda Kristiansen ble nummer tre. Foto: Ingeborg Scheve

TO FOR TO: Amalie Lutro har vunnet begge de to første etappene i Tour de Hallingdal. Også i dag ble Thale Kielland Bjerk nummer to, mens Hedda Kristiansen ble nummer tre. Foto: Ingeborg Scheve