I morgen, lørdag 25.juli, arrangeres første øvelse i årets landeveis-NM.

NM-tempoen skulle vært arrangert 14.juni i Kristiansand, men på grunn av smitteverntiltak og restriksjoner på antall deltakere og tilskuere i forbindelse med store arrangementer, er mesterskapet nå flyttet til Skien med Grenland SK som arrangør. 

Annonse

Der skal det altså kjøres NM-tempo for alle klasser på lørdag: kvinner og menn, junior og senior. 

Kvinner junior sykler 17.5 kilometer, mens menn junior og kvinner senior sykler 30 kilometer og menn senior sykler 35 kilometer. 

Begge de regjerende temponorgesmestrene i juniorklassen er påmeldt: Johannes Staune-Mittet i menn junior, Tuva Byberg i kvinner junior. Byberg satte nylig ny norsk rekord på 10 kilometer tempo for junior på den klassiske tempostrekningen i Re. 

Junior kvinner starter klokka 12.00 mens junior menn starter klokka 12.45. 

I menn senior stiller regjerende norgesmester Andreas Leknessund fra Ringerike SK/Uno-X Pro. Leknessund vant for øvrig også tempoetappen i Tour te Fjells i helga, samt at han tok klatretrøya i firedagersrittet som også fungerte som Norgescupåpning 2020. Totalt er der drøyt 70 påmeldte til NM-tempoen. Menn senior starter klokka 17.45. 

I kvinner senior er Vita Heine, som vant NM-tempoen i fjor, påmeldt til helgas mesterskap. Det er også Katrine Aalerud fra Vestby Sykkelklubb/Team Movistar og Line Marie Gulliksen fra Asker CK, som ble henholdsvis nummer to og tre i tempo-NM i fjor.

Videre er Hitec-Birk Sport-jentene Amalie Lutro fra Stavanger SK og Ingrid Lorvik fra Gauldal SK begge påmeldt til NM-tempoen. De ble nummer to og tre på tempoetappen i Norgescupåpningen Tour te Fjells i helga, der Gulliksen ble nummer 19. Kvinner senior starter klokka 15.45. 

Fellesstart i august
Under NCFs styremøte i slutten av april ble det klart at NM Landevei i Kristiansand, som skulle vært 14.-21. juni 2020, blir utsatt til 2021. Trøndelagsklubben IL Sverre var opprinnelig tildelt NM Landevei i 2021, men styret i IL Sverre har sagt seg villig til å flytte sitt NM Landevei til 2022.

NM fellesstart arrangeres på Ringerike helga 22.-23. august, og arrangeres av Ringerike SK som også arrangerte NM i 2019. 

– Ringerike Sykkelklubb klar til å arrangere årets NM fellesstart i august. I utgangspunktet tenker vi å benytte samme løyper på Røyse som i fjor, men vi vil også se på andre løsninger. Vi hadde stor suksess med målgang på Hønefoss Bru i Tour of Norway i 2019, og det hadde vært spennende å få til noe tilsvarende for NM i år, sa Birger Hungerholdt da Ringerike SK tok på seg årets mesterskap.