I morgen, lørdag 25.juli, arrangeres første øvelse i årets landeveis-NM.

NM-tempoen skulle vært arrangert 14.juni i Kristiansand, men på grunn av smitteverntiltak og restriksjoner på antall deltakere og tilskuere i forbindelse med store arrangementer, er mesterskapet nå flyttet til Skien med Grenland SK som arrangør. 

Annonse

Der skal det altså kjøres NM-tempo for alle klasser på lørdag: kvinner og menn, junior og senior. 

Kvinner junior sykler 17.5 kilometer, mens menn junior og kvinner senior sykler 30 kilometer og menn senior sykler 35 kilometer. 

Begge de regjerende temponorgesmestrene i juniorklassen er påmeldt: Johannes Staune-Mittet i menn junior, Tuva Byberg i kvinner junior. Byberg satte nylig ny norsk rekord på 10 kilometer tempo for junior på den klassiske tempostrekningen i Re. 

Junior kvinner starter klokka 12.00 mens junior menn starter klokka 12.45. 

I menn senior stiller regjerende norgesmester Andreas Leknessund fra Ringerike SK/Uno-X Pro. Leknessund vant for øvrig også tempoetappen i Tour te Fjells i helga, samt at han tok klatretrøya i firedagersrittet som også fungerte som Norgescupåpning 2020. Totalt er der drøyt 70 påmeldte til NM-tempoen. Menn senior starter klokka 17.45. 

I kvinner senior er Vita Heine, som vant NM-tempoen i fjor, påmeldt til helgas mesterskap. Det er også Katrine Aalerud fra Vestby Sykkelklubb/Team Movistar og Line Marie Gulliksen fra Asker CK, som ble henholdsvis nummer to og tre i tempo-NM i fjor.

Videre er Hitec-Birk Sport-jentene Amalie Lutro fra Stavanger SK og Ingrid Lorvik fra Gauldal SK begge påmeldt til NM-tempoen. De ble nummer to og tre på tempoetappen i Norgescupåpningen Tour te Fjells i helga, der Gulliksen ble nummer 19. Kvinner senior starter klokka 15.45. 

Startlister alle klasser 

Slik gikk NM 2019
Gateritt  
Lagtempo 
Tempo 
Fellesstart junior 
Fellesstart kvinner senior 
Fellesstart menn senior
U23 fellesstart

Fellesstart i august
Under NCFs styremøte i slutten av april ble det klart at NM Landevei i Kristiansand, som skulle vært 14.-21. juni 2020, blir utsatt til 2021. Trøndelagsklubben IL Sverre var opprinnelig tildelt NM Landevei i 2021, men styret i IL Sverre har sagt seg villig til å flytte sitt NM Landevei til 2022.

NM fellesstart arrangeres på Ringerike helga 22.-23. august, og arrangeres av Ringerike SK som også arrangerte NM i 2019. 

– Ringerike Sykkelklubb klar til å arrangere årets NM fellesstart i august. I utgangspunktet tenker vi å benytte samme løyper på Røyse som i fjor, men vi vil også se på andre løsninger. Vi hadde stor suksess med målgang på Hønefoss Bru i Tour of Norway i 2019, og det hadde vært spennende å få til noe tilsvarende for NM i år, sa Birger Hungerholdt da Ringerike SK tok på seg årets mesterskap.