– Det var hardt i dag, men vi hadde god kontroll siden vi var i overtall. Det er artig å vinne når laget har trua på deg og vi kjører såpass bra, sier en glad gullvinner etter målgang, sier Idar Andersen etter NM-gullet.

Andreas Staune-Mittet tok sin første NM-medalje på dagens fellesstart, som gikk i Østfold med Fredrikstad SK som arrangør. Rittet erstattet den opprinnelige oppsatte NM-fellesstarten i juni. Denne ble avlyst kort tid etter start på grunn av for dårlig sikkerhet.  

Annonse

LES OGSÅ: NM stoppet etter 25 kilometer 

– Jeg følte meg ikke så bra på start i dag, men jeg var innstilt på å gjøre den jobben jeg skulle for gutta. Det løsnet på de siste rundene, og da var jeg såpass på høgget at jeg gikk på riktig mann på slutten, sier Staune-Mittet. 

LES OGSÅ: – Det er ikke så ofte jeg vinner store sykkelritt, så jeg vet nesten ikke hva jeg føler nå   

Giret røk, bruddet holdt
Da Idar Andersen støtet, fulgte Staune-Mittet. Men han hadde ikke mer enn kommet opp til Andersen før bakgiret sluttet å virke. Staune-Mittet syklet den siste halvandre mila med to gir: lilleskiva eller storskiva. 

– Det var ikke så heldig, for det var rikelig med bakker i den løypa. Men jeg tenkte at det var båre å kjøre til jeg ikke hadde noe mer å kjøre med, og det holdt helt til det var igjen 700 meter til mål. Da rykket han, men jeg hadde bare ett gir å svare med, og det var helt feil frekvens, sier Staune-Mittet. 

Han understreker samtidig at Andersens seier var velfortjent. 

– Uno-X var veldig sterke i dag. De gikk på alt som var, og kontrollerte det meste. De er en hard nøtt å knekke, men at det er to klubbryttere blant de fire beste i dag viser at det er mulig. Vi er veldig sultne og skal gi dem en god kamp neste helg under Uno-X Development Weekend. Det går på Lillehammer og Ottestad, så der har jeg en hjemmebanefordel, sier Staune-Mittet, som gikk over fra Lillehammer CK til Ringerike SK etter sommerferien. 

LES OGSÅ: Ringerike vant lagtempo-NM 

Topp 3 menn U23
1. Idar Andersen, Gauldal SK/Uno-X Norwegian Development Team, 3:49:30.15
2. Andreas Staune-Mittet, Ringerike SK, + 0:03
3. Erik Ysland, Gauldal SK, +0:23

Fullstendige resultater 

PALLEN: Idar Andersen sikret seg NM-trøya på U23-fellesstarten i Skiptvedt, foran Andreas Staune-Mittet (til vente) og Erik Ysland. Foto: NCF/Oddvar Sagbakken Saanum
PALLEN: Idar Andersen sikret seg NM-trøya på U23-fellesstarten i Skiptvedt, foran Andreas Staune-Mittet (til vente) og Erik Ysland. Foto: NCF/Oddvar Sagbakken Saanum

Som abonnent på et av Fri Flyts magasiner får digital tilgang på alle plussartikler. Se for eksempel