Sykkel-NM 2024 til Bodø

Arrangøren klar: NM landevei tilbake til Bodø

Neste år vender sykkel-NM tilbake til Bodø, som sist avholdt mesterskapet i 2016.

Sist oppdatert: 2. november 2023 kl 11.24
NORGESMESTER: Edvald Boasson Hagen støtet fra resten av norgeseliten og suste inn til ny NM-triumf i Bodø. Foto: Henrik Alpers.
VANT I 2016: Edvald Boasson-Hagen tok sitt foreløpig siste gull på NM-fellesstart i Bodø i 2016. Foto: Henrik Alpers
Lesetid: 2 minutter

Torsdag formiddag annonserte Norges Cykleforbund (NCF) at Bodø blir vertskap for neste års sykkel-NM.

Som i år blir vil mesterskapet foregå over en langhelg, 20. til 23. juni.

I en pressemelding skriver sykkelforbundet at det blir tempo for alle klasser (inkludert para), og i tillegg til fellesstarter for junior, u23 og elite.

Mens u23-mesteren i kvinneklassen i år ble avgjort via resultatene fra seniorrittet, jobber Bodø CK med å få på plass et eget ritt neste år.

«Det er et stort ønske fra Bodø CK om å arrangere egen fellesstart for kvinner u23, men gjenstår en del planlegging og kartlegging før det blir tatt en avgjørelse» skriver NCF.

Lest denne? Nederlandsk lag henter fra Team Coop:

PÅ PLASS I SVEITS: Denne uka er Sverre Dyngeland Vik på sportsdirektørkurs i Aigle, sammen med nye kolleger i Tour de Tietema-Unibet.
Les også

Som i 2016 vil rittet bli avholdt med støtte fra Arctic Race of Norway.

Stephen Fu, styrelederleder av Bodø CK, sier følgende om tildelingen av mesterskapet:

– Sykkel er kultur. Et NM på landevei i forbindelse med Bodø 2024 som Europeisk kulturhovedstad vil fremme allmenn interesse for sykkel, Bodø og landsdelen. Det vil bli et mesterskap i spektakulære omgivelser og markedsføre sykkelinteressen i Bodø, Nord-Norge langt utenfor landets grenser.

I 2016 ble det soloseier både i herrer og kvinner seniors fellesstart, ved henholdsvis Edvald Boasson-Hagen og Vita Heine.

Tempoløypa i 2024 blir den samme som i 2016. Da var det også Boasson-Hagen og Vita Heine som stakk av med gullene i seniorklassen, mens Andreas Leknessund ble junior-mester.

SLUTT! Lagkonkurransen har vært en solid motor for Trondheim-Oslo. Nå tør ikke lenger arrangøren å avvikle lagkonkurransen. Arkivfoto: Ola Morken
Les også
Publisert 2. november 2023 kl 10.55
Sist oppdatert 2. november 2023 kl 11.24
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen