Rye Expressen vant Trondheim-Oslo med tida 13:15:47. Dermed knuste Elisabeth Solberg også den tidligere damerekorden fra Trondheim med rundt 20 minutter, samt at laget slo klubbrekorden til Rye. Trønderekspressen klokket inn på 13:40:08.

– Seieren er et resultat av suveren innsats fra alle sammen. Vi skjønte det når vi nærmet oss. Man vet jo aldri hva som kan skje, så vi tok ingenting før gitt før vi kjørte som gale på Østre Aker vei da vi skjønte det var innen rekkevidde både med klubbrekord og damerekord. Det var veldig moro, sier Elisabeth Solberg.

Annonse

Les også: RYE JAKTES FRA TRONDHEIM 

Hun var eneste dame i troppen, og satt med rulla helt til mål. Men det kostet.

– Det var jo tøft hele veien, men det er alltid ekstra tøft på slutten når færre er igjen i rulla. Det var en tøff tur, men det skulle bare mangle. Det tøffeste for meg var ned Gudbrandsdalen med medvind. Da går det så sinnssykt fort. Men så kom jeg meg igjen etter Lillehammer. I dag er jeg faktisk litt støl, innrømmer hun.

Solberg er tempoverdensmester i sin klasse og tok sølv på fellesstarten, og hun er første jente som har kjørt seg inn i nettotroppen til Rye Expressen.

– Hun er en av gutta, sier lagkameratene.

Laget kom til mål med 16 av 30 ryttere. I morgen starter hverdagen. Da skal servicebiler tømmes og vaskes fra klokka 12.00.

Fullstendige resultater alle distanser 

Lillehammer overrumplet feltet på Lillehammer-Oslo. Les mer: SIKRET PALLEN MED RÅ AVSLUTNING

Les også: NORDLYSET VANT STYRKEPRØVEN 

BESTILL ABONNEMENT: Det beste LANDEVEI-innholdet hjem i postkassen.