Aurora Borealis klokket inn på 4:03:46, og vant Lillehammer-Oslo med nesten ett minutt og 48 sekunders margin til Lillehammer CK, som ble dagens overraskelse med tida 4:04:34. Rye Expressen var inne på 4:05:55 og ble nummer tre.

– Både Kjekkas og Rye var vi forberedt på, og var klar over, men Lillehammer var overraskelsen i dag. Vi har ikke møtt dette laget underveis i oppkjøringen, men når du ser hvem som sitter i rulla der, er det meget habile ryttere og flere tidligere toppryttere, sier Dag Fodstad, som er en av initiativtakerne til laget, som tidligere het Atea Pro Aktiv.

Annonse

Les også: ATEA I NY DRAKT http://www.landevei.no/Nyheter/ATEA-I-NY-DRAKT

GJORDE HJEMMELEKSEN
Fodstad trekker fram at Aurora hadde to fordeler som var avgjørende i dag: De kjørte gjennom hele traséen forrige helg, både for å kunne visualisere rittet inn mot konkurransedagen, men også for å vite hvor det var veiskader og snuskete veidekke. Det fikk de betalt for i dag.

– Det gjorde at vi visste hvordan vi skulle kjøre på disse strekkene, og der var det andre som fikk uhell og punkteringer, sier Fodstad.

Videre greide Aurora å holde flere mann i rulla lenger enn konkurrentene.

– Lillehammer kjørte mega-bra fra start, men var bare 11 igjen i rulla ved Feiring, og da kan de ikke miste flere derfra og inn. Vi hadde 13 mann helt inn, sier Fodstad, og understreker at alle 20 som stilte til start var med på seieren.

– Det er alltid vanskelig å trekke fram enkeltryttere i en slik laginnsats, men de gutta som gjorde jobben i rulla og likevel måtte slippe underveis, de har virkelig vært med på å sikre seieren for laget. Du er helt avhengig av dem, sier Fodstad.

Les også: STRØKEN GENERALPRØVE

FULGTE PLANEN
Ikke minst slapp laget uhell og tekniske problemer, og kunne kjøre helt etter planen.

– Vi kjørte litt ujevnt i rulla fra start med litt rykk og napp, men da vi fikk rulla til å flyte gikk det jevnt veldig fort. Kjekkas åpnet knallhardt, men det røynet på for dem og de mistet flere enn oss tidligere i rittet, sier Fodstad.

KJEKKAS FIKK DET TUNGT
Tittelforsvarerne fra 2015, Kjekkas IF, landet i år utenfor pallen, men gir seg selv godkjent for gjennomføring og innsats. De var inne på 4:05:49, fire sekunder unna pallen.

– I dag tapte vi for bedre lag. Vi gratulerer Aurora Borealis med seieren, og Lillehammer og Rye med sterk kjøring, sier Kristian Gøtz i Team Kjekkas etter rittet.

Laget med Gi alt-garanti som motto råkte på litt uflaks underveis, men understreker at det ikke avgjorde stillingen i rittet.

– Vi kjørte bra fra start, og hadde god kontroll, men vi mistet en del sterke ryttere tidlig. Vi hadde et par punkteringer etter Kapp og en mann ned i en velt i rundkjøringen ved Lena, men i bunn og grunn er de andre lagene bedre enn oss i dag, sier Gøtz.

Ved Gjøvik ledet Kjekkas med 28 sekunder, og på Feiring lå de likt med Aurora. Men derifra og inn fikk Kjekkas det tungt. Ved Minnesund ledet Aurora, og Lillehammer CK hadde 17 sekunder på Kjekkas, som da fortsatt lå 20 sekunder foran Rye Expressen. 

Saken fortsetter under

Kjekkas Ola Morken 1400x924
KJEKKAS åpnet bra, men mistet litt for mange mann litt for tidlig, og endte på fjerdeplass. Foto: Ola Morken

Topp 3 lagkonkurransen
1. Aurora Borealis/Sykkelridderne SK, 4:03:46
2. Lillehammer CK, 4:05:34
3. Rye Expressen, 4:05:55

Fullstendige søkbare resultater 

Som abonnent på et av Fri Flyts magasiner får digital tilgang på alle plussartikler. Se for eksempel:

BESTILL ABONNEMENT: Det beste LANDEVEI-innholdet hjem i postkassen.