I år hevet hjemmefavoritten imidlertid lista ett hakk og ble nummer to. I fjor ble Emilie Moberg, som kjører for det norske profflaget Hitec Products, nummer tre på samme etappe.

– Jeg er kjempefornøyd med andreplass. Jeg var ganske nærme seieren som egentlig var målet. Formen har ikke vært helt topp under dette rittet, men jeg visste at alt kunne skje om jeg var med på slutten. Det var ideelt med tre Rabo Liv-ryttere som kjørte hardt i brudd og gjorde det vanskelig for rytterne bak å tette luken, sa Moberg etter målgang.

Annonse

Det var Anouska Kostner fra Rabo Liv som vant spurtoppgjøret om den 101.8km lange etappen med start ved Nordby Kjøpesenter i Sverige og målgang i Halden.

Moberg ble nummer to, foran danske Christina Siggaard fra BMS Birn.

Lucinda Brand fra Rabo Liv, som vant de to første etappene i Ladies Tour of Norway, ble nummer sju i dag, fire sekunder bak de fem som spurtet om pallen.

Junioren Susanne Andersen, som ble to i går og nummer fire på fredagens etappe, var nest beste norske på 18.plass.

Storeslem til Rabo Liv

Det nederlandske profflaget tok hele sammenlagtpallen i Ladies Tour of Norway. Lucinda Brand vant det tre dager lange etapperittet, foran Thalita De Jong og Anouska Kostner. Emilie Moberg ble beste norske  sammenlagt med en femteplass, mens juniortalentet Susanne Andersen ble nummer ni sammenlagt. 

Rabo Liv vant også lagkonkurransen i rittet.

Trøyefordelingen

Thallita De Jong tok ungdomstrøya i rittet, mens Susanne Andersen kom på fjerdeplass i kampen om den trøya.

Anosuka Kostner vant sprinttrøya sammenlagt med 22 poeng etter tre etapper. 

Klatretrøya var den eneste som ikke gikk til Rabo Liv, og den var det danske Cecilie Uttrup Ludwig som tok. Hun hadde 18 poeng, mens Anosuka Kostner fra Rabo Liv kom på andreplass med 8 poeng totalt.