Rapha Pro Team Thermal Bib Short
1950 kroner
Rapha.cc

+ Etterlengtet produkt, god passform, fin strekk i tøyet, behagelige seler
- Dyr

Annonse

Sykkelbukser finnes i alle varianter, men felles for nesten alle buksene på markedet er at de er laget for mer sommerlige temperaturer. Det finnes svært få bukser som er laget for å sykle i kalde omgivelser, og når vi ser på tilleggsprodukter laget for kaldværssykling er det grunn til å bli forbauset.

Vi finner nemlig massevis av varme undertrøyer, forede jakker, løsarmer-og ben, hansker og luer som er laget for de kalde dagene. Men om du ikke vil ta på deg en bukse ekstra utenpå sykkelbuksen har partiet mellom lår og navle ofte vært det kaldeste punktet på hele kroppen.

Men hvorfor? Det er rimelig snodig å sykle rundt i en bukse laget for varme sommerdager mens de løse bena er varme og foret med tykk fleece, når det regner en kald vårdag.

Likevel er det dette de aller fleste av oss gjør på litt kjøligere dager.

INGEN NYHET

Raphas vinterbukse er ingen nyhet. Det er kort forklart en helt vanlig sykkelbukse som er kledd med et tynt lag fleecestoff på innsiden som gjør buksen varmere. Vi kaller ofte denne fleecen for Roubaix-fleece, oppkalt etter det kalde og ugjestmilde vinterklimaet der verdens verste klassiker går.

Utsiden er også laget i litt grovere materiale, som gjør at buksen tåler mer salt, slaps og annet rusk fra veien, samt tåler gnissingen fra jakker og vindvester bedre.

Det selges likevel lite slike bukser her til lands, så de er ikke veldig tilgjengelige over disk. Alt for mange kalde syklister går ut med sommerbukse og løse vinterben fra norske butikker. Det er vanlig å bruke en vinterbukse utenpå sykkelbuksen når det er kaldt, men det er ikke alltid dette føles riktig. En stram langbukse holder deg litt igjen, og tar vekk litt av brodden når du ønsker å føle deg rask.

På vintersamlinger når temperaturen selv i syden er litt kjølig, er det mye bedre med en slik bukse for å bevare følelsen av at det en faktisk driver med er litt «racing».

GOD, MEN DYR

Raphas Pro Team Thermal Big Tights er basert på sommervarianten av samme bukse. Dette er med andre ord et plagg for den aktive syklisten. Undertegnede er 192/ 80 kg og buksen i Large sitter som et skudd. 

Vi legger til at benlengden på vinterbuksene tilsvarer den lange varianten av standard Pro Team bukse. Den finnes kun i denne lårlengden, da de ekstra centimeterne med stoff isolerer godt.

Rapha har lagt til sine sedvanlige detaljer, og dem er det mange av. I motsetning til på enkelte av buksene har begge lårene nå fått små reflekser, du kan altså sykle trygt også utenfor England. Selene er tynne og ventilerte, og på ryggen finner vi både utfyllbar navnelapp og dobbel radiolomme til musikkspiller, nød-Euro eller telefon. Den pompøse historien som er gjemt på alle Raphaplagg befinner seg denne gangen inni en av de nevnte radiolommene. 

Fronten er lav nok til at det er enkelt å få ut lillemann for å strø, men høy nok til å unngå kulde. Strikken foran i livet er også mer fleksibel enn det som er i seletøyet, smart! Puten er den samme som sitter i sommerbuksen. Ha dog i bakhodet at selve stoffet i buksen er tykkere enn i sommerbuksen. Dette gjør at vintervarianten kan oppleves som litt større.

OPPSUMMERT

Buksen har tålt en mengde vask siden ankomst i november, og den har til gangs bestått den virkelige testen. Buksen blir nemlig brukt mye. Under Landeveis sykkeltest i Girona i november i fjor hadde vi mange kalde dager med formiddager rett over null grader, og buksen ble brukt daglig sammen med lange løsben heller enn en overtrekksbukse. Prisen på 1950 kroner er høy, men en aktiv helårssyklist vil ikke angre på dette kjøpet. Inntil slike bukser er hyllevare i norske butikker er det bare å klikke seg inn på Rapha.cc.