Vi gjentar til deg kjedsommelige, 2020 er annerledesåret der ingenting er som det skal. Heller ikke i klesbransjen opererer man nå etter status quo, og Rapha har følgelig valgt å droppe salg på Black Friday, for å vise avstand mot forbruksveksten.

Det melder selskapet på sine nettsider.

Annonse

I stedet har selskapet gitt sine over 400 ansatte fri for dagen, og i tillegg utfordrer de syklister verden over til å bli med på en veldedighetstur - Rapha Black Friday Ride.

Det fungerer på den enkle måten at du registrerer turen din på Strava, og for hver gang noen har syklet 1000 kilometer donerer Rapha en sykkel til World Bicycle Relief. Målsetningen for dagen er å donere 1000 sykler, med et tak på 1200 sykler totalt.

Turen kan selvsagt gjennomføres både ute og inne, og klikker du på denne lenken kan du melde deg på turen på Strava.

World Bicycle Relief er en internasjonal veldedig organisasjon stiftet i Chicago, som har som målsetning å levere sykler til privatpersoner i fattige nasjoner. Syklene blir brukt til transport, for å øke muligheten mennesker har for å komme seg til skole, jobb eller studier. Det er flere giganter i bransjen som støtter seg til World Bicycle Relief, SRAM og Qhubeka-organisasjonen er andre store aktører som har engasjert seg i initiativet.

«I stedet for å shoppe hos oss på Black Friday oppfordrer vi deg til å utsette morgenmøtet eller gå tidlig fra jobb, hva enn som må til for å bli med på vår Rapha Foundation’s Black Friday Ride. Du kommer til å være i godt selskap, og alle våre Club Houses verden over er stengt så de ansatte kan sykle», skriver Rapha på sine hjemmesider.