Plagg: Assos rS.sturmPrinz_EVO regnjakke

Farger: Sort, og Lollyred (rødorange) 

Annonse

Pris: 3999,-

Størrelse testet: L

Testeren: Mann 49, 183 cm, 71 kg, svært langlemmet.

www.assos.com

www.lknorge.no

Alle foto: Produsenten

Bakgrunn

Regnjakker til aktiv sykling er vanskelig. Tradisjonelt har vanntett betydd pottetett og med det kokt rytter. Mange produsenter har tydd til løsninger med glidelås-åpninger både her og der, med borrelåser ved mansjettene og andre fiffige løsninger for å gjøre jakkene både vanntette og luftige på samme tid. Ulempen med slike ekstraelementer er at jakken blir for voluminøs til å pakke ned i en trøyelomme, og slike jakker blir da sjelden med på tur. I stedet tar man gjerne med en lettere sånn i tilfellet-jakke, som i beste fall gjør tilfellet ørlite mindre miserabelt.

rS.sturmPrinz_EVO (rS står for regnskall, men vi kaller den Sturmprinz heretter) er den i hovedsak mer synlige annen generasjon av Assos sitt bud på den ultimate sykkelregnjakken. Den er hovedplagget i sveitsernes clima.X-regnværsensemble, som vi har omtalt flere plagg fra tidligere.

Konstruksjon

Som vanlig har Assos utviklet tekstilene selv, og i Sturmprinz bruker de fire forskjellige. På bildene er det så godt som vanntette (17200 mm) trippellaminerte membrantekstilet Triton_V1 rødorange, mens det sorte er tre tekstiler med ulik funksjon. Bak glidelåsen er det en kileformet klaff i Triton_V1 som løper i hele dens lengde og er ca. 5 cm bred øverst i halsen. Glidelåsen har garasjer øverst og nederst.

De smale lett kinky utseende blanksorte feltene som løper foran fra siden på halsen og ned under armhulene er det samme som man finner på regnskotrekkene fra sveitserne. Det er antakelig fullstendig vanntett.

De to sorte feltene øverst og nederst i ryggen, samt innsiden av ermene fra midt på overarmen og ned til mansjetten, er laget av det samme elastiske vind- men bare vannavstøtede tekstilet som også brukes foran på Intermediate-jakken. Skjult under det øverste av de sorte feltene på ryggen er det en omtrent 10 cm bred permanent åpning. Under refleksen i overgangen mellom hovedtekstilet og det sorte nederst på ryggen finner man i midten en liten glidelåssikret lomme og på hver side en omtrent 15 cm bred åpning. Det sorte stoffet er gjort romslig slik at det er plass til alt man måtte ønske å putte i lommene under.

Nakken, mansjettene, sidepanelene og innsiden av overermene er laget av et kraftig elastisk spandexstoff som er laserskåret i avslutningene. 

Jakken har generøst med reflekser. Foran er glidelåsen reflekterende og det er også sydd inn to lange reflekser øverst på brystet. Bak har den det nevnte 20 mm brede refleksbåndet som løper tvers over ryggen. Helt nederst i ryggen ryggen holder et sort silikonmettet elastikkbånd jakken tett inntil kroppen. Her gjøres intet forsøk på å dekke hele rumpa med en ekstra skvettlapp eller liknende.

SORT: For de som reiser inkognito

SORT: For deg som foretrekker å reise inkognito

I bruk

Kvaliteten på sømarbeidet er førsteklasses. Passformen er til den slanke syklende, og ermelengden er generøs, lang nok til testerens albatrossliknende vingespenn. Her er det ingen fare for glipe ved håndleddet.

Vi har brukt jakken i alt fra sludd midtvinters til sensommerplaskregn, opp og ned lange alpepass i guffevær til misunnelige kommentarer fra medryttere, og som skalljakke på kalde og tørre dager. Den holder regnet ute, og den blafrer og bråker ikke når det går i 80 utfor heller. Det er enkelt å regulere utluftingen bare med den ene glidelåsen i fronten, og de tre åpningene i ryggen hindrer at det blir overtrykk og spinnakertendenser når lufting pågår. Det er utrolig greit å slippe å måtte dra en regnjakke halvveis opp på ryggen for å få tak i saker fra lommene. 

Jakken er svært kompakt til fullbefaren regnjakke å være. Vi har fått den fint ned i alle jakke- trøyelommer vi har brukt i den 8 måneder lange testperioden. Det at den er så enkel å pakke gjør at vi heller tar med denne på lomma om været er utrygt enn de lettere regn/vindjakkene vi har til rådighet. Glidelåsen er enkel å operere, også med regnhansker, og den er enkel å få på og av i fart. Den lange kileformede klaffen bak glidelåsen fungerer svært bra i praksis. Vi har aldri satt fast glidelåsen i den, og den lar oss regulere luftingen uten at vi blir våte på brystet. Garasjene til glidelåsen gjør jobben med å beskytte bukse og hals godt, og utformingen av dem er ergonomisk riktig.

Den dekker som nevnt ikke hele rumpa. Til det har Assos regnbuksen Sturmnuss i sortimentet. Vi har brukt nikkersvarianten eller en vannavstøtende varm kort sykkelbukse, og de utmerkede under sadelen-skvettlappene fra svenske Ass Savers. Vi har aldri følelsen av å bli oversett med den rødorange utgaven på. Ikke-pendlergul synlighet er et pluss.

Sturmprinz er en "hemmelig" proffavoritt som vi har sett på Nibali og Scarponi med flere når regn og sludd har gjort ritt utrivelig. Landevei har ingen problemer med å forstå hvorfor.

Oppsummert

I korthet: Dette er den dyreste og mest funksjonelle regnjakken vi har hatt til test.

+ Særdeles høy kvalitet, fabelaktig snitt for den slanke rytteren, smart luftesystem, stor synlighet i Lollyred, enkel tilgang til trøyelommene, får greit plass i en trøyelomme, stille

- Svindyr, neppe for de mest robust bygde

+++

Landevei har også likt Raphas toppregnjakke Race Cape.