Plagg: Assos iJ.intermediate_S7 lett langermet sykkeloverdel med vindtett front

Størrelse testet: L

Annonse

Pris: 2399,-

Bakgrunn

Assos fant nærmest opp denne typen plagg og kalte det Intermediate, beregnet for dagene som er for svale for kortermede trøyer og for varme for varme jakker. 2. generasjon, Intermediate_EVO, ble nærmest for en klassiker å regne, og den her omtalte Intermediate_S7 er 3. generasjon.

Konstruksjon

Et tynt sort vindtett tekstil på brystet, et lett lunende hvitt tekstil med sort grafikk (som er invertert på dameutgaven) på oversiden av ermene og skuldrene, og tynt sommertrøyestoff under ermene, på siden og ryggen. Halsen er høy og fronten av den er vindtett. Glidelåsen er fulllengde og av samme lette type som Assos bruker i sommertrøyene sine. Der er garasje til glidelåsen både oppe og nede, og en flapp øverst  som skal hjelpe med temperaturreguleringen når man åpner glidelåsen litt. Lommene er sorte og store, og på utsiden av midtlommen er det en stor lomme med glidelås. Det er elastikk nederst på ryggen, og ermene avsluttes med en relativt bred og flat elastikk de også. På venstre overerme er det en brillehempe, slik man også finner på den tyngre Habu-jakken. Ermene er litt kortere enn på de fleste Assos-jakker vi har prøvd, men fremdeles karakteristisk lange, og i likhet med torsoen ganske så kompliserte i mønsteret. Den er tydelig laget for å passe best når man sykler.

Assos antyder 14-22 grader som temperaturområde for plagget. En god norsk sommer, med andre ord. Herreutgaven fås i alle de fem standardfargene til Assos, mens dameutgaven kommer i sort, hvitt og rødt.

I bruk

Vi har testet herreutgaven og brukt den i temperaturer fra 8 til 20 grader med alt fra tykke langermede til tynne ermeløse undertrøyer under. Den er svært anvendelig, enten alene over undertrøyer, eller sammen med en varm vest som Assos' egen Falkenzahn. Den er et langt raskere plagg enn trøye + armvarmere + vindvest når man skal rekke en tur i en travel hverdag, og den høye halsen og lettløpende glidelåsen gjør temperaturregulering til en lek.

Den er utstyrt med gode reflekser både i kragebenshøyde foran og skulderbladhøyde bak. Til tross for sort front er den godt synlig forfra, og også bakfra dersom man unngår den sorte utgaven. Sorte baklommer er praktisk.

Lommene er store, og har god plass til å frakte med en ordentlig regnjakke eller en tykk vest i tillegg til mat for en lang tur og annet. Man har plass til en temmelig diger mobiltelefon i glidelåslommen midt på bak, og vi liker at den lommen er sprutsikret også. Her siger det i motsetning til Tiburu-jakken ikke når vi laster tungt. Glidelåsen er dog litt i sarteste laget for et plagg som kan laste såpass mye. Vår røk i låsen nederst og måtte til Lugano for en vederlagsfri reparasjon.

Oppsummert

Et svært anvendelig vår-standardssommer-tidlighøstplagg med god plass i lommene til alt man trenger til lange turer i skiftende temperatur og værforhold. Glidelåsen kunne godt ha vært noe kraftigere, og jakken (ja nettopp, det er en jakke) er, som vanlig fra Assos, av de dyrere.

- + - + -

+ Vært anvendelig, komfortabel, god passform, gode reflekser

- Litt sart glidelås, dyr