Plagg:

Assos hK.sturmNuss regnnikkers

Annonse

Pris: 2299,-

Assos rainGloves_s7 neoprenhansker

Pris: 599,-

Assos rainCap_s7 regnlue

Pris: 349,-

www.assos.com

www.lknorge.no

Innledning

Regne kommer det til å gjøre, men sykle det skal vi. Etter i svært mange år å ha ignorert det faktum at sykkelentusiaster faktisk do rain, snudde Assos på flisa og kom opp med Clima.X serien med regntøy. Som vanlig har de ikke gjort det helt som de andre. 

hL.sturmNuss regnnikkers

Disse har passform svært lik nikkersene som de norske skiløperne brukte i OL i Grenoble i 1964. De er den reneste ballongen over lårene og kan minne litt om buksene som brukes av polospillere. Elastikken i livet er dopet med silikon, og løper kun fra hoftekam til hoftekam på baksiden. Den er skåret lavt foran og høyt bak. Forsiden og innsiden av lårene, skrittet og rumpa er i et vanntett materiale kalt Triton_V2 mens utsiden er i et lettere vindtett og vannavvisende materiale som er svært likt det de bruker på brystet av Intermediate-jakken. Det er sydd inn litt små refleksstriper på baksiden av lårene, og gummiknapp med logo finnes både på høyre side av rumpa og foran på venstre ben.

Nikkersen avsluttes med silikondopet elastikk som faller like under kneskålen. Her gis altså ingen beskyttelse av leggen. Ønsker man det kan man velge langbukseversjonen hL.sturmNuss, som dekker helt ned til anklene, eventuelt kombinere nikkersen med tidligere omtalte afterSnowBootie_S7, eller bare vanlige lave regnskotrekk om det er varmt nok i regnet til det.

Nikkersene i bruk

For å gjøre det klart med en gang: Dette er overtrekksbukser til trening, og ikke noe for ritt. Poseformen gjør at de tar noe vind, men langt mindre enn man kanskje skulle tro. Ekstramaterialet havner under lårene. Elastikken i livet holder dem fint på plass, og vi har ikke følt noe buksesig på våre firetimersturer i kvalifisert møkkavær. Det vanntette tekstilet bråker litt, men om det bare regner hardt nok er det ikke sjenerende. Den er vanntett på de riktige stedene og pustende på de riktige stedene også. Vi setter pris på at den er enkel å få på og av på tur. Den holder lår og rumpe tørre, samtidig som den slipper ut fuktighet i sidene. Den tar også vare på dyre sykkelbukser, som ikke blir fulle av gnagegrus i skrittet. Utmerket. 

+ Effektiv, enkel å ta av og på 

- Dyr

rainGloves_s7 neoprenhansker

Neopren er et fint materiale i det våte element, og populært til regnsykkelhansker. I designet har Assos frigjort lang-og ringfinger fra resten av overlæret (blir det overneoprenen?), slik at disse to fingrene faller lavere enn peke- og ringfinger. Dette passer godt til hvordan de fleste ryttere plasserer fingrene omkring kontrollhåndtakene på styret. På håndflaten er det silikon for grep, men det er ingen ekstra demping i dem. Logoen på håndbaken er i silikon som blir blank og fin i regnværet og det gjør dem også lette å kjenne igjen på TV når proffer som har kjøpt dem for egne penger tar dem på.

Disse hanskene er ett av de få Assosplagg som er sydd i Kina (fuguGloves er et annet), og de er mindre i størrelsen enn for eksempel earlyWinterGloves_S7. Der vi i sistnevnte og insulatorGloves_L1 bruker L må vi her opp i XL. Vi setter pris på at de rekker til godt over håndleddet, og neoprenen er av beste kvalitet. Alt i alt en utmerket og godt formet regnhanske som fungerer svært godt når det plasker ned.

+ Passform, kvalitet

- Dyr

rainCap_s7 regnlue

Luen har samme passform og designmønster som Assos' populære summerCap_Uno, men materialene er Triton_V2 i brem og senterseksjon og det lettere og mere pustende materialet fra regnnikkersen på sidene. Grafikken gjør den lett gjenkjennbar som et Assosplagg, også under hjelmen. Modellnavnet i hvitt trykk bak ble slitt bort svært raskt av strammemekanismen på hjelmene vi har brukt. 
Luen er så tett at vi bare vil anbefale den til de mest regnfulle dagene og da brukt sammen med en vanlig hjelm full av hull. Har du en pottehjelm vil bremmen på en vanlig bomullslue skjerme like godt og hodebunnen vil også få puste bedre. rainCap_s7 er med andre ord et ordentlig spesialplagg, men prisen kan vi ikke klage på.

+ Ordentlig vanntett

- Begrenset bruksområde, modellnavn gnages lett bort

Oppsummert

Assos tilbyr med Clima.X svært gode plagg for regnværssykling, og nikkersen har vi utviklet et kjærlighetsforhold til. Vår test av Assos' oppdaterte regnjakke rS.sturmPrinz_Evo kommer om kort tid.

+++

Testeren er 183 cm, 71 kg, svært langlemmet og 58 cm omkring skallen. Nikkersen i testen var str. L, hanskene str. XL og luen str. I.