/ samling

Guidede turer på Samling

Se hvor vi syklet i 2017!

Sist oppdatert: 31. mai 2017 kl 13.45
INNSKRIVNING: I tvil om du skal melde deg på? Sjekk turene du kan delta på så forsvinner tvilen!
INNSKRIVNING: I tvil om du skal melde deg på? Sjekk turene du kan delta på så forsvinner tvilen!
Lesetid: 6 minutter

Alle bilder: Magnus Roaldset Furset.

Samling 2018 blir en fin miks av de beste turene fra i fjor, samt et par nye skikkelige høydepunkter. Vi har fått mange spørsmål om godbitene Stølsfestivalen og Norges flotteste blir med også i år - dere får vente å se!

Alle turene vil i år bli delt i to ulike grupper, en rask og en ikke-fullt-så-rask.

Trykk her for å melde deg på Samling 2018!

Turene er ennå ikke fordelt på de ulike dagene, og med så mange flotte opplevelser er det en viss sannsynlighet for at du må være med også i 2019 for å rekke alt!

SAMLET FELT: Samling handler om å ha det gøy på sykkelen - sammen.Her stresser ingen, samme hvor gode de måtte være.

Stølsfestivalen, ca 110 kilometer: Stølsfestivalen starter med en flat time, før det bærer rett til fjells. Nå skal vi besøke Gomobu for en liten matbit, før vi sykler hardpakkede grusveier på fjellplatået ved Storefjell. Turen fortsetter over til riksvei 51 mellom Hallingdal og Valdres, der det blir ny servering ved Merket. Korteste vei tilbake til Fagernes. Denne turen er regelrett definisjonen av hvordan en god langtur skal være!

Stopp underveis: Det blir stopp på Gomobu etter ca 60 kilometer. Her serveres det «Majel», en valdresks kjøttsuppe. Gomobu er en fjellstue der du også får kjøpt annen mat og drikke, husk kort og kontanter. Det er mulighet for stopp på Røde Kors-hytta på Merket, etter 93 kilometer.

Norges flotteste om Gol, ca 125 kilometer, 10.00: Denne turen kan best beskrives som en eye-opener. Turen går over en hard klatring til Vaset, før vi sykler fjellplatået over til Hemsedal og Lykkja. Videre suser vi ned til Gol for en kjapp matbit. Videre følger vi klatringen opp til Storefjell, kjent fra blant annet Tour de Hallingdal, før vi avslutter med en rask utforkjøring til Fagernes. Turen går delvis på hardpakket sportsgrus, er du ukjent med underlaget er dette en flott førstetur!

Stopp underveis: Avhengig av været. Vi har med mat og drikke i følgebilen. Ved opphold, blir det stopp ved Storfjorden mellom Vaset og Lykkja, om regn, vil vi sykle hele veien over fjellet og ta stopp i Gol. Et tredje og siste stopp er mulig ved Røde Kors-hytta på Merket. Ønsker du å stanse her for en siste matbit, kan du, om de som vil stoppe er i stort mindretall, måtte guide seg hjem på egenhånd. Dette er dog SVÆRT enkelt.

NORGES FLOTTESTE: Slik ser det ut like etter du har passert Vaset. Bli med på denne turen, en fantastisk opplevelse.

Småviltjakta, ca 78 kilometer, 10.00: Denne turen tar for seg flere av Valdres kjente KOM-bakker, i tillegg til at du får nyte god utsikt over de ulike dalførene. Selv om turen ikke er spesielt lang, inneholder den over 2000 høydemeter, og bør være krevende nok for de fleste.

Stopp underveis: Det blir stopp på Magistadåsen etter 39 km. Her serveres det boller og kanelsnurr. Vil du ha noe utover dette, må du pakke matpakke i følgebilen.

Siste reis, ca 95 kilometer: Kort runde med lange bakker. Vi følger dalføret sydover til Bagn, før vi tar en sløyfe rundt Haustsæterfjellet. Vi får med oss serpentinklatringen ved Bruflat, før vi følger den gamle jernbanetraséen tilbake til Fagernes.

Deng me, ca 115 kilometer, 10.00: Tid for juling! «Deng me» er en kompakt tur på 115 kilometer, der målet for turen er å klokke en for mange magisk grense på 3000 høydemeter. Turen foregår delvis på samme strekning som Småviltjakta, men går i en forlengelse nærme Tyin. Denne turen har også et par korte gruspartier, og inneholder i tillegg en hard bonusbakke rett ved Fagernes. Du tar vel ikke snarveien hjem?

Stopp underveis: Første stopp blir på Elgeåsen etter 45 kilometer. Her blir det servert boller og kanelsnurr. Det blir stopp på Joker i Ryfoss etter 75 kilometer. Vil du ha noe utover dette, må du pakke matpakke i følgebilen.

VILL KLATRING: Turen fra Årdal til høyfjellet er tusen meter med slike svinger. En opplevelse for livet! Foto: Marius Nilsen.

Walters mandler: Knut Walther Baldersheim er kjent som kommentator på Eurosport, også ivrig syklist. Til sommeren skal han hjelpe Arne Blakkisrud å fullføre Styrkeprøven for 50. gang, og for å komme i gang med treningen i våres var det denne runden han syklet. Runden går opp og ned hele dagen, og du vil definitivt føle Knut Walthers lidelse på kroppen!

Hemsedalsfjellet: Her er det samme opplegg som på Årdalsekspedisjonen, det blir buss til Lærdal om morgenen før vi sykler hjem. Turen går over riksvei 52 og Hemsedalsfjellet, og tar blant annet en liten sving innom den gamle kongeveien over fjellet! Rett etter Hemsedal tar vi snarveien over Vaset tilbake til Fagernes, et fjellplatå du også sykler på Norges flotteste.

Årdalsekspedisjonen with GORE BIKE WEAR: Nyhet av året. Turen går fra Årdal, over en gammel industrivei, over Slettefjell og tilbake til Fagernes. Deltagerne vil busses til Årdal om morgenen, og turen vil ha egen påmelding. Les mer om turen i egen sak her!

Nei til kommunesammenslåing, ca 192 km, 08.30: Dette blir så hardt som du får det. Vi besøker alle de seks Valdres-kommunene, og klatrer nesten 4000 høydemeter i løpet av en dag. Vi skal helt ned til Bagn før vi vender nordover igjen, og så nesten opp til Beitostølen før vi trekker vest til Ryfoss. Deretter følger vi sørsiden av E16 tilbake til Valdres. Fyll lommene, dette blir en lang og hard dag for de som virkelig har lyst å tømme tanken!

Stopp underveis: Dette er en lang og hard tur, der en vil holde jevn fart hele dagen. Det blir stopp på diverse Joker, Matkroken eller Coop etter behov. Dette vil gruppen(e) bli enige om før avreise, og selv regulere underveis.

LANGT OPP: Magistadåsen, rett under tregrensa. Toppen kan nås på flere av turene!

Valdresekpressen, 210 kilometer, 08.00:  Alle som ankommer Samling 2017 på sykkel får en spesiell påskjønnelse ved ankomst! Møt opp ved redaksjons lokaler på Torshov, i Sandakerveien 24c, inngang C6. Her står redaktøren og venter. Du kan også levere bagasjen din her, så kjører vi den opp til Fagernes for deg! Turen følger Nordmarka Rundt-traséen til Jevnaker, deretter vestsiden av Randsfjorden. Fra Dokka følger vi småveier til Valdres. Guide nummer to er ikke avklart ennå, men du blir sikret en innholdsrik tur helt til døren! Stopp på Bjoneroa og Dokka.

NB: Dette er en tur uten følgebil, og vi er helt avhengig av at du stiller med hjul og utstyr deretter. Du må være 100 prosent selvhjulpen hele dagen. Å velge tubularhjul med en antagelse om at det pleier å gå bra, er ikke turen å gjøre dette på.

LANGTUR: Syv stykker syklet fra Oslo til Fagernes i fjor. En hyggelig hilsen venter de som sykler til Fagernes, uansett startsted.

Publisert 31. mai 2017 kl 13.45
Sist oppdatert 31. mai 2017 kl 13.45
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen