/ samling

KJØP BILLETT TIL SAMLING 2017, NÅ!

Årets happening

Sist oppdatert 1. mars 2017 kl 11.00

BESTEMT DEG? Her melder du deg på Samling 2017.

Billettsalget startet allerede i dag. Hvis du vil være med på årets store sesongavslutning, Samling 2017, er det på tide å gjøre det nå.

I vår nettbutikk finner du flere gode tilbud på Samling 2017. Klikk her for å kommet til nettbutikken.

Vår lokale ruteplanlegger Frank Wøien Mo, har allerede vært ute og planlagt flere ruter.
En av rutene som ble brukt i fjor og som vi kanskje får et gjensyn med i 2017, er "Deng me".

- Utrykket er valdresk, og betyr vel kort forklart at du ber om en runde juling. Som du ser på løypeprofilen går det opp eller ned hele dagen, og når vi er tilbake til Fagernes etter ca 11 mil, vil vi ha klatret nesten 3000 høydemeter, forklarer Frank.

Skjermbilde 2016-06-03 kl. 13.17.36
Skjermbilde 2016-06-03 kl. 13.17.36

Dette er løypeprofilen til «Deng me».

Turen vil i tillegg til en mengde kortere og lengre bakker, også inneholde et par kilometer på grus. Frank trekker frem den siste stigningen som et slags høydepunkt.

– Høydepunktet for meg er trolig Fodnesåsen, som er en lang klatring helt på slutten av turen. Fra toppen skal vi innom 10 serpentinere før vi triller inn til Fagernes med henda hevet høyt over hodet. Dette blir trolig fredagens hardeste tur, og vil være en runde for dem som liker at det butter litt underveis, sier Frank.

Turen vil selvsagt kjøres med følgebil, og det vil være servering ca halvveis, på toppen av Eggeåsen.

«Deng me» er bare en av 15 turer som skal kjøres totalt under Samling 2017. Redaksjonen og lokalbefolkningen har ønske om å spre folk over et så stort område av Valdres som mulig. I tillegg vil det også være mulig å sykle Oslo - Fagernes. i 2016 var Kjartan Øye guide på denne turen og brukte en konfirmasjon i Valdres som unnskyldning for å kvalitetssikre ruta. 

– Skal vi sjå her, sier Kjartan og tar frem kartet.
– Planen er å sykle over Sollihøgda før vi kjører de småkuperte veiene på baksiden av Steinsfjorden. Deretter kjører vi veien nordover forbi Klekken, før vi tar over på vestsiden av Randsfjorden, forklarer han.

Starten av ruta er forøvrig identisk med starten av Nordmarka rundt, mens vestsiden av Randsfjorden er kjent fra Randsfjorden rundt.

FARGERIKT: Valdres i september. Velkommen skal du være til en skarp opplevelse! Foto: Frank Wøien Mo.

Fra nordenden av Randsfjorden er det som bilist vanlig å kjøre Fylkesveg 33 over til Bjørgo i sørenden av Valdres. Kjartan har midlertid planen klar for å finne en mindre trafikkert og mer pittoresk vei.

– Jeg har ikke kjørt den før, men det går en vei på sørsiden av den store veien. Jeg skal i konfirmasjon i Valdres til helgen, så det er en fin anledning til å prøve den nye ruta. Det er ikke mulig å se på kartet hva slags kvalitet det er på underlaget, så jeg får bare dra opp og prøve. Jeg skal gi beskjed om hvordan det er, sier Kjartan, i retning de som har planer om å ankomme på sykkel.

Med Kjartans rutevalg vil du kun sykle en mil tilsammen på traffikert vei. Etter ankomst Valdres går det sykkelvei langs hovedveien helt til Fagernes.

STORT PROGRAM

Alle turene som skal sykles under Samling 2017 er under produksjon. Redaksjonen vil også reise til Valdres i sommer, for å legge opp enda flere ruter. Torsdagen som er ankomstdag vil by på en guidet langtur i tillegg til turen fra Oslo, i tillegg til at du selvsagt har mulighet til å prøve deg i KOM-bakken. Det vil også bli lagt opp til kortere turer.

Fredag og lørdag vil etter planen by på åtte turer med følgebil med start om morgenen. På avslutningsdagen vil det være to guidede turer i tillegg til guidet tur tilbake til Oslo, da med en annen rute enn det som ble syklet opp. 

Det vil være forskjellig lengde og vanskelighetsgrad på de ulike turene, slik at du selv kan plotte inn et ideelt program på forhånd, med mulighet for justeringer underveis. De lengste turene vil være på ca 15 mil med flere tusen høydemetre, mens de korteste turene vil være på ca tre mil.

Programmet vil kunne justeres frem til arrangementets startdato.

BESTEMT DEG? Her melder du deg på Samling 2017.

BULJONGPAR: Frank til venstre og Kjartan til høyre. Her fra Norseman 2014. Til høsten er de guider på Samling 2016.

Publisert 1. mars 2017 kl 11.00
Sist oppdatert 1. mars 2017 kl 11.00
annonse
Relaterte artikler

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen