Uno-X Pro Cycling hadde ambisjoner om å kjempe om en etterlengtet seier i 2021-sesongen i Tour de Hongrie, med fire kilometer igjen av den første etappen fikk planene et skudd for baugen.

Kristoffer Halvorsen har allerede flere ganger denne sesongen vært i seierskampen, og var det norske profflagets kort på dagens etappe.

Annonse

Et mindre brudd var av gårde underveis på etappen, men ble tauet inn mot slutten. I spurten skulle Niklas Larsen og Erlend Blikra lose Halvorsen frem i spurten, men gjennom en tunnel kjørte 25-åringen i et hull og punkterte.

Dermed var kristiansanderen sjanseløs på å kjempe seg tilbake til teten, og Blikra og Larsen måtte prøve å spurte om seieren.

Blikra satt plassert rundt tiendeposisjon inn på oppløpet, mens Larsen kom litt lenger bakfra.

Blikra gjorde en solid spurt og holdt posisjonen sin, mens Larsen virket aller hvassest, men startet i alt for dårlig posisjon.

Til slutt kom Uno-X-duoen inn side om side, Larsen på niende og Blikra på tiende.

- Det var ikke helt ideelt. Vi fikk akkurat byttet sykkel. Det var et hull som ble truffet med fire kilometer til mål. Doffen og de satt jævlig bra i det på Jumbo-Visma sitt hjul. Sånn er det, det er sykling. Det skal ikke stå på revansjen. Jeg tror Doffen er rimelig forbanna, så det lover godt for de neste dagene, fortalte sportsdirektør Leonard Snoeks på TV 2s direktesending fra rittet.

- Dere klarer jo likevel å få to ryttere blant de ti beste?

- Vi visste jo at de er raske, men det er godt å se at Larsen og Blikra er der. Det er noe å bygge på videre i rittet. Vi er rimelig sugne på en etappeseier nå, men vi ser lyset selv om vi er litt skuffet nå. En punktering kan skje og sånn er det.

Etappen ble vunnet av Phil Bauhaus (Bahrain-Victorious) etter å ha gått fra Jordi Meeus (Bora-hansgrohe) sitt hjul med 150 meter til mål. Jakub Mareczko (Vini Zabú) kom raskt bakfra, men maktet ikke å komme forbi Bauhaus og ble nummer to.

Rittet fortsetter torsdag med en ny etappe som trolig ender i en spurt.