I det 194 kilometer lange belgiske éndagsrittet Circuit de Wallonie var det til slutt et redusert hovedfeltet som spurtet om seieren.

I avslutningen satt Uno-X Pro Cycling igjen med Idar Andersen, Morten Hulgaard og Søren Wærenskjold.

Annonse

Det norske laget ga Søren Wærenskjold sjansen, etter at han har vist lovende tendenser ved flere anledninger denne sesongen, og var solid som opptreker for Kristoffer Halvorsen i Tour of Turkey forrige måned.

Etter å ha blitt hjulpet av Andersen, satt Wærenskjold godt posisjonert inn på de siste kilometerne, og manøvrerte seg fint i posisjon til å spurte.

På oppløpet ledet AG2R Citroën ut og deres mann, Marc Sarreu, åpnet spurten. På hjulet hans satt Christophe Laporte (Cofidis) og Florian Vermeesch (Lotto Soudal), mens Wærenskjold kom rundt litt lenger bak, på høyresiden.

Da Laporte lo det stå til var det ingen som hadde akselerasjonen til å følge han, og forhåndsfavoritten tok en oppskriftsmessig seier.

Wærenskjold på sin side leverte en solid spurt og forserte godt på slutten. Til slutt tok han en sterk femteplass i avslutningen, 21-åringens beste resultat denne sesongen.