Andre etappe i Tour de Hongrie endte i en ny spurtavslutning. Der var Uno-X Pro Cycling revansjelystne, etter at planene deres ble snudd om på onsdag.

Da skulle laget egentlig spurte for Kristoffer Halvorsen, men da 25-åringen punkterte med fire kilometer til mål måtte Erlend Blikra og Niklas Larsen ta over tøylene.

Annonse

Opptrekksduoen maktet å havne topp ti, men kjempet ikke om seieren. Torsdag var det en ny sjanse, men nok en gang var det teknisk trøbbel som skulle ødelegge for det norske laget.

Igjen punkterte Halvorsen med noen kilometer til mål, og fikk dermed aldri spurtet om Uno-X' første seier i 2021.

Noen kilometer før mål ble det også svært dramatisk i feltet, da flere ryttere gikk hardt i bakken.

Inn mot en rundkjøring hvor rytterne skulle ta av til venstre sto det en vakt for å lede rytterne på riktig side. Vakten sto et lite stykke fra trafikkøyen som delte veien, og hadde ytterligere én vakt litt lenger bak seg.

Feltet kom imidlertid i veldig stor fart og ikke alle registrerte vakten som sto der, ei heller at veien ble innsnevret.

Dermed ble han stående midt i feltet da rytterne kom susende, og endte opp med å bli påkjørt. Det sørget for å skape en velt som sendte flere ryttere i bakken, og den danske Uno-X-rytteren Jacob Hindsgaul Madsen gikk i bakken.

– Alt er bra med ham. Han går forbi meg nå, og han har ikke videre skader. Han har bare litt vondt i albuen. Han skal undersøkes ordentlig, men vi satser på at det ikke er noe alvorlig. Han syklet i hvert fall greit til mål, forteller sportsdirektør Leonards Snoeks til TV 2 etter etappen.

Dermed var det Blikra som satt igjen foran i feltet. Han havnet i tet av feltet med litt under en kilometer til mål, men da han snudde seg hadde han ingen Uno-X-ryttere på hjulet.

Dermed var det ingen norske ryttere som var med å kjempe om etappeseieren. På oppløpet ble det en duell mellom Alberto Dainese (Team BikeExchange) og Jordi Meeus (Bora-hansgrohe).

Meeus fikk den enkleste veiene mot målstreken på oppløpet og klarte dermed å holde unna for Dainese som kom bakfra.