Hjem
 / Måtte avlyse etappen etter massevelt: – Til rytternes eget beste

Måtte avlyse 2. etappe av Étoile de Bessèges

Måtte avlyse etappen etter massevelt: – Til rytternes eget beste

Det ble både dramatikk og forvirring da en stor massevelt satte en stopper for den 2. etappen av Étoile de Bessèges i Frankrike.

Sist oppdatert 2. februar 2023 kl 16.53
INVOLVERT I VELTEN: Anders Halland Johannessen (Uno-X, i gult og rødt) gikk i bakken på 2. etappe av Étoile de Bessèges. Foto: James York
INVOLVERT I VELTEN: Anders Halland Johannessen (Uno-X, i gult og rødt) gikk i bakken på 2. etappe av Étoile de Bessèges. Foto: James York

Med rundt 25 kilometer til mål gikk det en stor og stygg velt i bakre halvdel av hovedfeltet i Étoile de Bessèges, og kort tid etter måtte rittkommissærene stoppe rittet.

Flere av rytterne slo i luften i frustrasjon da sikkerhetsmotorsyklene instruerte dem om å stoppe, men hadde ikke annet valg.

Det var over en smal bro av velten i feltet oppsto. Flere ryttere ble liggende på bakken og måtte få medisinsk tilsyn, og en rytter fra det franske laget TotalEnergies klamret seg fast til siden av broen.

Rytterne som holdt seg på sykkelen ble holdt igjen og sto og diskuterte med kommissærene, før etter en kort stund kom bekreftelsen: Etappen ble avlyst.

– Dette er til rytternes eget beste, sa TV 2s ekspertkommentator Mads Kaggestad på kanalens direktesending fra rittet.

Etter hvert kunne Kaggestad også formidle årsaken til a, etter å ha vært i kontakt med sportsdirektør i Uno-X Pro Cycling, Stig Kristiansen, som fulgte rittet fra lagets følgebil.

Kristiansen kunne fortelle at det var lege- og ambulansemangel som gjorde at rittet måtte stoppes av sikkerhetsmessige årsaker.

Det medisinske personellet var opptatt med å behandle rytterne og frakte de mest skadde til sykehuset, og uten tilstrekkelig med personell og biler til å følge rittet, kunne en ikke forsvare å sykle de siste 20 kilometerne av etappen.

– Årsaken til nøytraliseringen er sikkerheten til rytterne. Sånn er det, og det må man bare akseptere, sa Kaggestad på TV 2s sending.

– Reglene er klare, det er bare sånn det er, tilføyer han.

Dermed måtte rytterne sykle rolig til mål uten å kjempe om etappeseieren. Resultatene og sluttiden til rytterne vil bli nøytralisert på dagens etappe.

Anders Halland Johannessen på Uno-X var en av rytterne som gikk i bakken i velten, men Kristiansen opplyste til TV 2 at han slapp unna det uten noen store skader og 23-åringen syklet til mål for egen maskin.

Halland Johannessen ble nummer ti på den første etappen i rittet onsdag.

Rittet fortsetter fredag.

Publisert 2. februar 2023 kl 16.26
Sist oppdatert 2. februar 2023 kl 16.53
Relaterte artikler
TILBAKE I NORSK MILJØ: Hun ble advart mot å kjøre som hjelper for lenge, og til slutt begynte det å gå utover motivasjonen til Katrine Aalerud. Foto: Cor Vos
Aalerud jakter «sitt gamle jeg» i Uno-X

– Jeg har tvilt mye på meg selv

DET SISTE STEGET: Torstein Træen har tro på at et miljøskiftet og et steg bort fra trygge omgivelser i Uno-X vil gjøre ham godt.
Slik forklarer Træen lagvalget sitt

Derfor valgte han Bahrain Victorious

KLAR FOR NYTT LAG: Torstein Træen. Foto: Cor Vos
Signerer for Bahrain Victorious

Træen forlater Uno-X: Klar for nytt lag

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo | Tlf: 21 95 14 20

Ansvarlig redaktør: Erlend Sande | Nyhetssjef: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen | Daglig leder: Anne Julie Saue