Med rundt 25 kilometer til mål gikk det en stor og stygg velt i bakre halvdel av hovedfeltet i Étoile de Bessèges, og kort tid etter måtte rittkommissærene stoppe rittet.

Flere av rytterne slo i luften i frustrasjon da sikkerhetsmotorsyklene instruerte dem om å stoppe, men hadde ikke annet valg.

Det var over en smal bro av velten i feltet oppsto. Flere ryttere ble liggende på bakken og måtte få medisinsk tilsyn, og en rytter fra det franske laget TotalEnergies klamret seg fast til siden av broen.

Rytterne som holdt seg på sykkelen ble holdt igjen og sto og diskuterte med kommissærene, før etter en kort stund kom bekreftelsen: Etappen ble avlyst.

– Dette er til rytternes eget beste, sa TV 2s ekspertkommentator Mads Kaggestad på kanalens direktesending fra rittet.

Etter hvert kunne Kaggestad også formidle årsaken til a, etter å ha vært i kontakt med sportsdirektør i Uno-X Pro Cycling, Stig Kristiansen, som fulgte rittet fra lagets følgebil.

Kristiansen kunne fortelle at det var lege- og ambulansemangel som gjorde at rittet måtte stoppes av sikkerhetsmessige årsaker.

Det medisinske personellet var opptatt med å behandle rytterne og frakte de mest skadde til sykehuset, og uten tilstrekkelig med personell og biler til å følge rittet, kunne en ikke forsvare å sykle de siste 20 kilometerne av etappen.

– Årsaken til nøytraliseringen er sikkerheten til rytterne. Sånn er det, og det må man bare akseptere, sa Kaggestad på TV 2s sending.

– Reglene er klare, det er bare sånn det er, tilføyer han.

Dermed måtte rytterne sykle rolig til mål uten å kjempe om etappeseieren. Resultatene og sluttiden til rytterne vil bli nøytralisert på dagens etappe.

Anders Halland Johannessen på Uno-X var en av rytterne som gikk i bakken i velten, men Kristiansen opplyste til TV 2 at han slapp unna det uten noen store skader og 23-åringen syklet til mål for egen maskin.

Halland Johannessen ble nummer ti på den første etappen i rittet onsdag.

Rittet fortsetter fredag.