Etter punktering på den første og andre etappen håpet Kristoffer Halvorsen og Uno-X Pro Cycling at lykken skulle snu på fredagens etappe av Tour de Hongrie.

I det ungarske etapperittet gikk det mot en ny massespurt, men ei heller i dag skulle det gå knirkefritt for det norske laget.

Annonse

Rundt fire kilometer fra mål gikk det en stor velt til høyre, omtrent midt i feltet. Der gikk danskene Jacob Hindsgaul Madsen og Niklas Larsen hardt i bakken.

Halvorsen, Erlend Blikra og Torstein Træen slapp unna, men Halvorsen hadde med det mistet to av sine viktigste hjelpere.

Inne på den siste kilometeren lå Halvorsen omtrent i 15. posisjon, mens Blikra forsøkre å forsere frem for å hjelpe ham.

Gjennom en krapp høyresving gikk det imidlertid en velt like ved Halvorsen og det så ut til 25-åringen måtte ut av pedalen.

Blikra havnet bak velten og ble den tredje Uno-X-rytteren til å gå i bakken i finalen.

Det åpnet seg opp en luke fra Halvorsen og frem til de som slapp utenom velten, og kristiansanderen måtte ta et ordentlig hardt drag for å komme seg opp igjen.

Det lykkes han med, men brukte mye krefter. Han forserte ytterligere før spurten gikk, men hadde ikke kreftene til å gå med de raskeste.

Ti slutt kjempet han seg inn til en åttendeplass.

Det ble en jevn kamp om etappeseieren. Både Mike Teunissen (Jumbo-Visma) og Phil Bauhaus (Bahrain-Victorious) presset frem sykkelen mot streken, men det var Teunissen som jublet.

Nederlenderen feiret med lagkameratene og i flere minutter virket han til å være vinneren. Etter hvert kom imidlertid målfotoet, som viste at han var en felgbredde bak Bauhaus.

Dermed kunne tyskeren juble for sin andre etappeseier i rittet, og overtar med det også ledelsen i rittet.

Rittet avsluttes lørdag med en klatreetappe. Da skal klatringen Gyöngyös-Kékestető (12,1 à 5,6 prosent) forseres, hvor Torstein Træen er mannen Uno-X setter sin lit til.