– Denne touren har vært fantastisk, selv om det har vært en berg-og dalbane, men å avslutte slik var over all forventning. Jeg har satt meg selv i en vanskelig poisjon, for jeg skal rekke et fly i kveld og nå må jeg må jo se om det løser seg. Men det var en bra spurt i dag, jeg må takke Mike Teunissen for å levere meg perfekt på oppløpet, sa Van Aert i seiersintervjuet. 

Wout van Aert var åpenbart ikke fornøyd med sine to etappeseiere i Tour de France så langt, og ga blaffen i alle som mente at han burde hvile for å kunne prestere i OL i Tokyo.

Annonse

I stedet samlet han det som var igjen av laget for et siste resultat, tok sjansen på spurt og avsluttet like så godt rittet med en solid, taktisk seier.

En samlet sykkelverden ventet i spenning på om Mark Cavendish skulle greie å hente hjem sin 35. etappeseier i Tour de France, men van Aert hadde andre planer.

Det var langt flere enn Deceuninck-Quickstep som hadde planer for dagen, både Team DSM, Bora-Hansgrohe og Alpecin Fenix var svært aktive de siste kilometerne.

Årets oppløp var 500 meter lenger enn vi er vant med fra Champs-Élysées, og med det var det nærmere 800 meter som gikk rett frem i spurten.

Etter endte opptrekk la Van Aert seg tett inntil gjerdet, en klok manøver. Bak han satt nemlig Mark Cavendish, som nå hadde døra på venstre side helt stengt. Opp på siden av Van Aert kom straks Jasper Philipsen, og med det var Cavendish helt inneklemt. Van Aert, Philipsen og Cavendish var også det som ble topp tre på dagens etappe.

Mike Teunissen, som leverte van Aert på oppløpet, mener bragden til van Aert er unik. Van Aert har vunnet en klatreetappe, en tempoetappe og i tillegg nå altså den avsluttende spurten på Champs-Élysées.

– Antall seiere han har sier nok, han kan gjøre alt. Men jeg tror aldri noen har vunnet alt det i samme Tour, så det er unikt. Men vi har fire seiere i årets tour, vi blir nummer to sammenlagt, og dette er altså plan B, sa Teunissen til TV2 etter målgang.

Ide Schelling tilbake i brudd

På starten av Tour de France så vi Ide Schelling (Bora Hansgrohe) i brudd flere dager, og etter å ha vært usynlig i nesten tre uker, fikk han igjen kjørt seg opp i dagens tv-brudd.

Der satt han sammen med Brent van Moer (Lotto Soudal) og Michael Valgren fra EF Education.

Trioen samarbeidet godt, men det var ingen som ble overrasket da de med 6,5 kilometer igjen til mål ble tatt igjen.

Dagen startet med sedvanlig skåling med champagne og bildetagning, før feltet trillet rolig inn til Paris – før det var bånn gass.

Der var Van Aert den raskeste - og mest imponerende på alle måter.