Den 20. etappen endte med seier til Wout van Aert, på den 30,8 kilometer lange tempoen mellom Libourne og Saint-Émilion.

Jumbo-Visma-rytteren leverte en strålende tempo i den flate løypen og ledet allerede fra første mellomtid, og til slutt kunne ingen gjøre noe med 26-åringen.

Annonse

- Å vinne en tempo i Tour de France har vært et av de største målene i karrieren min. Jeg har vært veldig fokusert de siste dagene og jeg er så glad for at jeg klarte det, fortalte Van Aert i seiersintervjuet.

Nærmest han var Kasper Asgreen (Deceuninck-Quick-Step), som måtte se seg slått med 21 sekunder av belgieren.

Van Aert tar dermed sin andre etappeseier i årets Tour de France, etter å ha vunnet den 11. etappen over Mont Ventoux også.

Vingegaard best av sammenlagtrytterne

Tadej Pogacar (UAE Team Emirates) hadde allerede nesten seks minutter tilbake til annenmann i sammendraget, Jonas Vingegaard, og måtte velte for å miste sammenlagtseieren i rittet.

Pogacar, som tempoen på den 5. etappen tidligere i rittet, kjempet aldri om etappeseier lørdag, men sikret sammenlagtseiren uten problemer.

tour de france, tadej pogacar
VINNER: Tadej Pogacar sikret sin andre Tour de France-seier på rad. Foto: Cor Vos

Til slutt endte sloveneren på en åttendeplass, 57 sekunder bak Van Aert.

Vingegaard syklet en forrykende tempo og tok tredjeplass på etappen, 32 sekunder bak Van Aert, og sikret dermed to ryttere på podiet for Jumbo-Visma på etappen.

Richard Carapaz (Ineos Grenadiers) lå bare seks sekunder bak Vingegaard foran etappen, men ecuadorianeren var sjanseløs til å hente inn igjen dansken.

Carapaz hadde imidlertid ingen problemer med å sikre tredjeplassen i sammendraget.

tour de france, jonas vingegaard
STERK TEMPO: Jonas Vingegaard gjorde som på den første tempoen i årets Tour: tok tredjeplassen. Foto: Cor Vos

Det ble ingen endringer blant de ti beste i sammendraget på den siste, utslagsgivende etappen.

Tour de France avsluttes som vanlig med en flat etappe på Champs-Élysées søndag, hvor spurterne skal gjøre opp om etappeseieren.