Det ble nok en gang en veltpreget etappe også på Tour de Frances tredje etappe, hvor en rekke stjerner gikk i bakken.

Blant dem Primoz Roglic, som stupte i asfalten med litt under ti kilometer til mål. Kraftig oppskrapet og forslått kom han seg til mål.

Annonse

Etter rittet ble han umiddelbart sendt til røntgen, for å undersøke om sloveneren hadde noen brudd.

Et par timer senere kom det gode nyheter fra Jumbo-Visma-leiren, som kunne fortelle at 31-åringen slapp uten noen bruddskader.

– Heldigvis er jeg fortsatt hel, ingenting er brukket. Jeg har skrubbsår over det hele, og det var ikke den beste dagen for oss, men jeg tror vi kan fortsette, sier Roglic selv i et intervju formidlet av det nederlandske laget.

Etter velten kom Roglic seg aldri tilbake til feltet i den svært hektiske finalen, og i tillegg til skadene fra velten ble det også en kraftig strek i regningen for sammenlagtambisjonene.

primoz roglic tour de france
HARDT I BAKKEN: Primoz Roglic fikk seg en kraftig trøkk i velten. Foto: Cor Vos

Til Richard Carapaz (Ineos Grenadiers) tapte han ett minutt og 21 sekunder, mens til fjorårsvinner Tadej Pogacar (UAE Team Emirates) ble det 55 sekunder.

– Så lenge jeg fortsatt er med i rittet, kan jeg fortsatt kjempe, sier Roglic.

Da Roglic veltet så det ut som det var kontakt med den italienske spurteren Sonny Colbrelli (Bahrain-Victorious) som gjorde at han veltet.

Til Cyclingnews.com forteller Jumbo-Visma-sjef, Richard Plugge, følgende:

– De andre sier det var en rytter som skubbet ham og sendte ham flyvende av gårde.

Se Roglics velt i videosammendraget nederst i artikkelen.

Stort mannefall

Etter den første etappen, hvor en tilskuer felte mange ryttere, samt en massevelt i avslutningen, hadde nok rytterne håpet på noen roligere dager.

Men i løpet av Tourens tredje etappe mellom Lorient og Pontivy, ble det flere stygge velt.

Bahrain-Victorious' sammenlagthåp, Jack Haig, veltet og er ute av rittet.

Roglics hjelperytter Robert Gesink er også ute, etter at han gikk ned i en velt med Geraint Thomas (Ineos Grenadiers). Det så også ut til at Thomas måtte bryte, men briten fikk bare skulderen ut av ledd, og rittlegen satte den på plass igjen.

Alle veltene førte til at flere sammenlagtryttere tapte tid.

caleb ewan, tour de france, velt
UTE: Caleb Ewan ble fraktet bort i ambulanse, etter den brutale velten på oppløpet. Foto: Cor Vos

På oppløpet skulle det nok en gang gå galt, da storfavoritt Caleb Ewan overlappet med kommende etappevinner Tim Merliers bakhjul, og australieren stupte i bakken.

Det endte med et kragebeinet brakk på fire steder, og også Lotto-Soudal-rytteren er ute av rittet.

– Blir det ikke endring, får vi dødsfall

Etter etappen har både ryttere, sportsdirektører og eksperter rettet krass kritikk mot den tekniske og krevende avslutning.

– Dette er ikke sykling lenger. Vi kan ikke fortsette slik, sier Groupama-FDJ-sjef Marc Madiot til l'Equipe – og fortsetter:

– Vi må endre oss, for dette går ikke bra. Hvis vi ikke gjør det, får vi dødsfall. Dette er ikke vår sport verdig. Jeg har ikke lyst til å komme med slike nyheter (dødsbudskap) til rytternes familier, fortsetter sjefen til det franske laget.

Også Landeveis redaktør, Henrik Alpers, retter krass kritikk mot Tour de France-arrangør ASO og Det internasjonale sykkelforbundet (UCI).

Kommentaren kan du lese ved å klikke her!