Ettersom vi ikke er kommet lenger enn til den fjerde av 21 etapper, er det fortsatt gode ben i feltet.

Det er med andre ord ikke voldsomme tidsdifferanser å snakke om, men det er allikevel nok til at vi kan ane hvem som blir både favoritter og tapere.

Annonse

La oss ta de sammenlagtfavorittene som kom inn sammen med Primoz Roglic først - de tapte tross alt bare 10 bonussekunder til vinneren. 

Tadej Pogacar fra UAE, Nairo Quintana fra Arkea Samsic, Thibaut Pinot fra FDJ, Miguel Angel«Superman» Lopez fra Astana, Bauke Mollema og Richie Porte fra Trek-Segafredo, Tom Dumoulin fra Jumbo-Visma og fjorårsvinneren Egan Bernal fra Ineos Grenadiers kom alle i mål i samme vinnergruppe som Roglic.

emanuell buchmann
KRISE? Emanuell Buchmann tapte 19 sekunder i går. Det lover ikke godt for sammendraget. Foto: Cor Vos.

Hvem har tapt tid?

Det største navnet som tapte tid i går er Emanuel Buchmann fra Bora-Hansgrohe. Tyskeren kom på den sure fjerdeplassen i fjorårets Tour de France - og det kan ligge an til det samme i år. Buchmann tapte ikke mer enn ni sekunder i går, men det kommer langt hardere avslutninger senere i Tour de France. Til Buchmanns forsvar: Han veltet stygt i Critérium du Dauphiné, og det var i det hele tatt tvil om han kunne stille i Tour de France.

Richard Carapaz fra Ineos Grenadiers tok en overraskende seier i Giro d'Italia i fjor, og ble hentet til Ineos for å hjelpe Bernal til å vinne Tour de France. Men Bernal brøt oppkjøringsrittet Critérium du Dauphiné med en dårlig rygg, og mange luftet tankene rundt Carapaz.

richard carapaz
ANONYM: Mange hadde kanskje forventet mer av Richard Carapaz. I går var han usynlig, og tapte 28 sekunder. Foto: Cor Vos.

Carapaz må i såfall kjøre hardt fremover - i går tapte han 28 sekunder. Det setter vi på kontoen for svakhet, for han var ikke mye i front, om noe, under gårsdagens etappe.

Rigoberto Uran fra EF Procycling satt godt med i vinnergruppa - men lagkameratene hans satt i samme gruppe som Carapaz, altså de tapte 28 sekunder.

Vinneren av Critérium du Dauphiné, Dani Martinez, fikk det altså tøft på den første bakkeavslutningen, og er allerede dedikert hjelperytter. 

dani martinez
KJØRT: Dani Martinez satt sammen med Carapaz, og tapte 28 sekunder. Foto: Cor Vos.

Slik er det i sammendraget akkurat nå

Julian Alaphilippe leder med noen få sekunder i skrivende stund - spørsmålet er bare hvor lenge han gjør det. Det er ingenting som tilsier at han skal greie å holde ledelsen gjennom et helt treukersritt, selv om han har greid seg bra i flere ukelange ritt. 

Det er heller ingenting som tilsier at han skal greie å holde med de beste klatrerne i fjellet - i går så vi svakheter mot slutten av etappen. Da Roglic virkelig skrudde opp farten, var han mer enn brydd. 

Men fortsatt er det bare 17 sekunder fra første til tiendeplass - la oss bare forvente at det blir mer i dagene som kommer - og at Alaphilippe gradvis blir dyttet nedover listen. Det kjøret han har satt i gang nå vil trette ham ut gradvis i dagene som kommer.

tour-de-france-2020-4
STRONGMAN: Primoz Roglic - vår soleklare favoritt til gul trøye i Paris. Foto: Cor Vos.