Amund Grøndahl Jansen fortsetter Tour de France

Amund Grøndahl Jansen var en av mange som gikk i bakken på den første etappen av Tour de France 2021, men Team BikeExchange-rytteren er på startstreken igjen søndag.

Sist oppdatert: 27. juni 2021 kl 11.00
STARTER ETAPPE TO: Amund Grøndahl Jansen fortsetter Tour de France. Foto: Cor Vos
STARTER ETAPPE TO: Amund Grøndahl Jansen fortsetter Tour de France. Foto: Cor Vos
Lesetid: 2 minutter

Etter en trøblete sesong hvor sykdom har ødelagt mye for Amund Grøndahl Jansen, håpet 27-åringen å være ferdig med motgangen når han ble tatt ut til Team BikeExchanges Tour de France-lag.

Dessverre for nesbuen startet også La Grand Boucle på verst tenkelig vis, da nordmannen gikk i bakken på den 197,7 kilometer lange etappen mellom Brest og Landerneau.

Det var med litt under 50 kilometer igjen av etappen, at en overivrig tilskuer forårsaket en stor og stygg massevelt.

Tilskueren hadde ordnet et stort pappskilt med en hilsen til bestemor og bestefar, men stilte seg alt for langt ut i veien og Tony Martin dundret i vedkommende.

Tyskeren var den som slo seg kraftigst og kom i mål over 16 minutter bak etappevinner Julian Alaphilippe.

I den samme gruppen satt også Grøndahl Jansen, som etter den samme velten var i legebilen og fikk behandling for et sår på sin høyre albue.

Etter etappen var han og tok røntgen, men bildene skal ikke ha vist noen brudd. Natt til søndag får TV 2 bekreftet at nordmannen fortsetter Tour de France.

Han har imidlertid måtte sy flere sting i armen, etter å ha pådratt seg et dypt kutt som følge av velten.

På sin egen Instagram-konto skriver Grøndahl Jansen at han er «Forslått og såret, men la oss se om jeg ikke kan komme meg igjennom etappe to».

De to store veltene på den første etappen sørget også for at flere sammenlagtryttere tapte tid i sammendraget. Les mer om det her!

Publisert 27. juni 2021 kl 11.00
Sist oppdatert 27. juni 2021 kl 11.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen