Komplette resultatlister for dagens etappe, sammendraget og de ulike trøyekonkurransene finner du nederst på siden.

Julian Alaphilippe var sammen med Wout van Aert og Mathieu van der Poel ventet å være de heteste kandidatene til å sykle seg inn i gul trøye på den første etappen av Tour de France.

Annonse

Men at Alaphilippe skulle levere så solid som i dag hadde de færreste ventet seg. Med drøye to kilometer igjen til mål angrep han, og mens feltet hadde stirrekonkurranse økte luken til Alaphilippe. Fort.

Frem til angrepet mot slutten hadde feltet hatt en alt annet enn enkel reise. Som vanlig i Tour de France var det et nervøst felt der flere lag ville ta kontrollen i front.

Omtrent halvveis i etappen gikk et tyvetalls ryttere i bakken, da en tilskuer som ville vise frem et skilt kom ut i veibanene. Tony Martin var den første som fikk smake asfalt. Også Amund Grøndahl Jansen måtte en tur ned i legebilen etter velten.

Med litt under en mil igjen til mål ble det en ny voldsom velt, denne gangen forårsaket av rytterne selv. Velten var langt styggere enn den første, og et trettitallsryttere lå spredd i hele veien og grøfta.

Alaphilippe hadde selv vært involvert i en velt, men et voldsomt kjør fra Deceuninck-Quickstep havnet han i front.

Pierre Latour var en av få som prøvde å tette luka til Alaphilippe, Mathieu van der Poel var en av de andre. Primoz Roglic og Tadej Pogacar hadde også et forsøk på å tette luka, men Roglic nektet å samarbeide ettersom han hadde Wout van Aert i gruppa bak.

Resultatet ble uansett det samme - Julian Alaphilippe hadde mye å juble for i Bretagne. Han der den første verdensmesteren som kjører seg inn i ledertrøya på første etappen i Tour de France siden Bernard Hinault - hjemme har han også nettopp blitt far for første gang.