Denne helgen braker det løs i Holland og Belgia med proffenes vårklassikere.

Les også: Får vi norsk seier allerede til helgen?

Etter en god treningsperiode og noen meget oppløftende testløp i Frankrike starter alvoret når Team Coop – Øster Hus lørdag stiller til start i det nederlandske rittet Ster Van Zwolle, et 1.2 UCI kategorisert ritt med en rekke gode continentallag.  

Les også: Glem movember, nå er det #klassikerskjegg som gjelder

Sportsdirektør Roy Hegreberg er offensiv før rittet:

– Til tross for at vi bare har seks mann til start går vi for gull. Med to mann skadet og Oscar Landa og Tormod Hausken småsyke, stiller vi noe redusert. Men de som starter tar med seg en veldig god følelse fra opplevelsene i Frankrike hvor spesielt August Jensen imponerte med sammelagtseier og to etappeseiere, sier han.

Les også: Trene i morgen? Hva med Landeveis podkast på øret?

I Belgia regner laget med både lave temperaturer og mye vind. Akkurat det siste er laget erfarne med, særlig regionen de kommer fra tatt i betraktning.

– I fjor ble Sven Erik tatt igjen av en liten gruppe nærmest på målstreken. Rittet er annerledes enn klassikerne i Belgia med brostein og korte bakker. Her er det mer åpent og sannsynlig at feltet sprekker opp og en mindre gruppe kommer til mål. Vi håper å komme hjem med UCI poeng» sier Hegreberg.