Team Hitec Products hadde full kontroll på gaterittet for kvinner senior under NM i Bodø. Det norske kontinentallaget tok kontroll fra første meter og sendte tidlig både Miriam Bjørnsrud og Vita Heine i brudd.
 
Bak i hovedfeltet lå lagvenninnene og kontrollerte. Duoen i front opparbeidet seg raskt en luke på 40 sekunder, som de holdt hele veien til mål.
 
- Jeg hadde troen på at en Hitec-rytter skulle vinne gull, men hvem av oss visste jeg ikke. Vi hadde bestemt oss for å kjøre aktivt i dag, og det blir litt slik at den som støter på det riktige tidspunktet vinner. Jeg fikk med meg Vita og vi kjørte partempo rundt i løypa her, forteller Bjørnsrud.
Selv om de er lagvenninner var det full kamp om NM-gullet. I spurten viste Bjørnsrud seg som den sterkeste.
 
- Jeg visste at jeg er hakket hvassere enn Vita i en spurt, så da var det greit, sier den ferske norgesmesteren.
 
Vita Heine vant NM-tempoen tidligere i mesterskapet, men måtte nøye seg med sølvmedaljen under gaterittet. Vita Heine jublet allikevel over målstreken og tok ikke nederlaget til lagvenninnen tungt.
 
- Jeg sliter litt med å komme i gang, så jeg lå litt bak i starten, men etter hvert kom jeg mer og mer med i løpet. Så støtet jeg meg opp til Miriam og vi samarbeidet godt hele veien til mål, sier Vita.
 
Lagvenninnene i Team Hitec Products lå bak i hovedfeltet og kontrollerte rittet helt etter læreboka.

gateritt jenter_podium
gateritt jenter_podium
Annonse

DOMINANT: Jentene fra Team Hitec Products gjorde rent bord i gaterittet og tok alle pallplasser. Foto: Marcus Liebold.
 
- Det blir jo litt kjedelig å kjøre gateritt når vi har såpass kontroll på rittet, mener Heine.
 
Bak de to jentene i hovedfeltet fortsatte Team Hitec Products dominansen. Thea Thorsen kjørte offensivt på slutten og sikret seg bronsemedaljen, mens Emilie Moberg vant spurten i hovedfeltet og tok fjerdeplassen.