- Vi har en kollektiv svikt i nesten hele laget i dag, og da går det ikke å kjøre løp sånn som vi har tenkt. Vi tar kontroll på rittet veldig tidlig, slik som vi har planlagt, og vi holder den i starten. Men det blir umulig å vinne et ritt når vi ikke klarer å holde den kontrollen gjennom hele løpet. Da lar vi de andre få komme inn igjen, og når vi kommer til slutten blir det en annen som vinner, sier sportsdirektør i Coop-Østerhus, Roy Hegreberg.

På forhånd forventet de fleste at Coop-Østerhus skulle dominere fullstendig.

Slik gikk det imidlertid ikke, Coop-Østerhus tok som vanlig kontrollen innledningsvis, men de manglet kollektiv styrke til å riste av seg konkurrentene. 

Dermed ble det Herman Dahl fra Team Sparebanken Sør som spurtet inn til NM-gull i kveldens gateritt på Gjøvik. Kristiansand-gutten spurtslo Håvard Blikra fra Coop-Østerhus og Syver Wærsted fra Grenland SK etter 55 intense minutter. De var en del av en 16-mannsgruppe som skilte seg ut tidlig i rittet. 

Håvard Blikra vant gaterittet i fjor, og reddet stumpene for de blåkledde da han spurtet inn til andreplass.

- Det gikk ikke som i fjor nei. Vi ledet rittet helt til det var igjen 30 meter, men det hjelper jo ikke noe når vi ikke vinner spurten. 

Topp 3 NM gateritt M-Senior

1. Herman Dahl, Sparebanken Sør

2. Håvard Blikra, Coop-Østerhus

3. Syver Wærsted, Grenland SK 

I K-Senior var Hitec Products forhåndsfavoritter, og til forskjell fra Coop-Østerhus leverte Hitec-jentene varene til de grader. Thea Thorsen, Miriam Bjørnsrud og Jannicke Gunvaldsen sørget for at profflaget tapetserte pallen. 

Topp 3 NM gateritt K-Senior

1. Thea Thorsen, Hitec Products

2. Miriam Bjørnsrud, Hitec Products

3. Jannicke Gunvaldsen, Hitec Products 

Blant juniorgutta lurte alle på om Tobias Foss kunne ta sitt fjerde gull i mesterskapet, men Lillehammer-rytteren måtte ta til takke med en femteplass etter god kjøring underveis. Vant gjorde Sedrik Engebø Ullebø, etter å ha vært i en egen klasse på oppløpsstrekket.

SEIER TIL SEDRIK: Sedrik Ullebø har slitt med kyssesyken i år, men i dag var han tilbake på topp. Foto: Henrik Alpers.

Topp 3 NM gateritt M-Junior

1. Sedrik Engebø Ullebø, Sogn CK

2. Sondre Vikøyr, Bergen CK

3. Jonatan Frøyland, Sandnes SK

I K-Junior skilte to ryttere seg ut tidlig. Susanne Andersen og Ingvild Gåskjenn hadde vært sitt gull og sølv fra tidligere i mesterskapet, og det var aldri noen tvil om at de skulle legge beslag på de to første plassene også i dag. Gåskjenn prøvde seg mot slutten, men da de kom samlet inn på oppløpet kunne Andersen spurte inn til gull.

Topp 3 NM gateritt K-Junior

1. Susanne Andersen, Stavanger SK

2. Ingvild Gåskjenn, Horten OCK

3. Malin Eriksen, CK Victoria