PETER SAGAN ER EN AV DE MEST IKONISKE landeveissyklistene det siste tiåret. Han har vunnet VM (x3), Flandern rundt, Paris-Roubaix og tatt rekordmange syv grønne trøyer i Tour de France.

På sitt beste lekte han med konkurrentene. Men nå går det mot slutten på landeveien for 33-åringen. Det fortalte han på en pressekonferanse under Vuelta a San Juan torsdag kveld.

– Jeg ønsker å si at øyeblikket er kommet. Jeg har bestemt meg for å avslutte denne sesongen som en WorldTour-rytter. Jeg ønsker å forberede meg til de olympiske leker i terrengsykling, sa slovaken.

Sagan er inne i sitt siste kontraktsår med det franske laget TotalEnergies, hvor han sykler sammen med Edvald Boasson-Hagen, og har altså ingen planer om å forlenge kontrakten.

I stedet blir altså OL i Paris – på terrengsykkelen – det han skal jobbe mot i 2024.

Han fortalte at han ønsker å tilbringe mer tid sammen med sin sønn, Marlon, og at han aldri har hatt noen intensjoner om å «være profesjonell ut i 40- og 50-årene.»

– Jeg har alltid sagt at jeg ønsker å avslutte karrieren på terrengsykkelen, fordi det var der jeg startet karrieren min. Det gir meg stor glede mot slutten av karrieren å gjøre noe jeg virkelig liker.

Sagan står så langt med 121 seire som profesjonell. På onsdagens 4. etappe i Vuelta a San Juan spurtet han inn til annenplass, kun slått av Fernando Gaviria.

UNO-X PRO CYCLING ER INVITERT til årets Paris-Roubaix, meddelte ASO torsdag kveld. Det betyr at det norske laget for annet år på rad skal sykle monumentet, både med kvinne- og herrelaget sitt.

Onsdag ble de også invitert tilbake til Flèche Wallonne og Liège-Bastogne-Liège. Fra før er det klart at de også skal sykle Tour de France og Paris-Nice.

MARIANNE VOS STÅR OVER VM I CYCLOCROSS. Den regjerende verdensmesteren har slitt med problemer i bekkenet denne sesongen, og velger å droppe årets VM, som går i Hoogerheide helgen 3. til 5. februar.

DAVID GAUDU LANGET UT MOT sin lagkamerat Arnaud Démare, viser en chat som ble lekket.

– Jeg vil ikke at han skal komme til Touren ... Krigen er ikke over, skrev Gauda, som siden gikk ut og beklaget uttalelsene sine – både offentlig og til Démare.

– De er ikke venner, men jeg ber ikke rytterne om å være venner, men at de vet hvordan de jobber sammen, sier lagets sjef, Marc Madiot, til Ouest France.

PS: Det er en helg fullspekket med sykkelritt på TV, blant annet Uno-X' sesongdebut i GP La Marseillaise. Sendeskjema for sykkel på TV finner du her!