Disse norske syklistene deltar i OL i Paris 2024

OL-uttaket klart: Disse syklistene er tatt ut

Tirsdag ble 23 utøvere offisielt tatt ut til OL, deriblant fem syklister.

Sist oppdatert: 4. juni 2024 kl 13.15
Lesetid: 2 minutter

Toppidrettssjef i Olympiatoppen, Tore Øvrebø, presenterte tirsdag det andre uttaket til sommerens OL i Paris og 23 nye utøvere er nå klare for mesterskapet.

Deriblant Anita Yvonne Steberg i banesykling, mens på landeveien er det Tobias Foss, Søren Wærenskjold, Ingvild Gåskjenn og Marte Berg Edseth som er tatt ut.

I herrenes ritt, tempo og fellesstart, har Norge to plasser, mens for damenes del er det to plasser på fellesstarten og én på tempoen.

Anita Yvonne Stenberg har etablert seg blant verdenseliten på bane de siste årene, og 31-åringen er vårt kanskje største medaljehåp blant syklistene.

I vinter ble hun europamester i favorittøvelsen omnium, hennes tredje EM-gull i løpet av de siste årene.

HADDE KLARE MÅL: Dag Erik Pedersen skulle bli sykkelproff. Og hans store forbilde var Knut Knudsen. FOTO: Mattis Sandblad, VG
Les også

I slutten av april møtte Landevei Stenberg da hun testet utstyr på velodromen i Asker.

– Hvis alt klaffer i Paris, så er det selvfølgelig pallen jeg går for. Jeg var ganske tett på i Tokyo. Jeg ble jo nummer fem, som egentlig også var en stor prestasjon for min del. Men det var ikke så mange poeng jeg manglet for å være på pallen, fortalte hun da.

Tobias Foss uttalte også til Landevei i vinter at han drømmer om en medalje, på tempoen i mesterskapet.

– Dette året henger OL ganske høyt, noe som også gjør at Grand Tour-ambisjonene er nedprioritert litt. Jeg føler det er mulig å ta en medalje i Paris og vil ta noen valg utfra det.

Både kvinnenes og herrenes tempo går den 27. juli, mens herrenes landeveisritt går 3. august og kvinnenes 4. august.

Stenberg skal i aksjon på mesterskapets siste dag, 11. august.

LES OGSÅ
VEIEN TIL TOPPEN: Anita Stenberg er europamester i omnium. Det gjør henne til en av gullkandidatene i OL i Paris. Foto: Henrik Alpers.
UT PÅ NY TEMPOTOKT: OL i Paris vil være sesongens store mål for Tobias Foss etter overgangen til Ineos Grenadiers. Foto: Cor Vos
Publisert 4. juni 2024 kl 12.46
Sist oppdatert 4. juni 2024 kl 13.15
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen