Flere kilder antyder at Douglas Ryder vil få på plass et World Tour lag også i 2021. Det japanske teleselskapet NTT, kunngjorde i september at de trekker seg som hovedsponsor.

En annen viktig sponsor, Alcatel-Lucent, har også trukket seg ut av laget, men ifølge Cyclingnews jobbes det nå jobbes spreng i kulissene for å sette sammen et lag for neste år. 

Annonse

Laget har lisens som UCI World Tour lag til og med 2022. Det er ikke klart hvem som vil bli lagets hovedsponsor, men det ryktes at laget vil ha et budsjett på rundt åtte millioner Euro. Det er relativt beskjedent sammenliknet med nesten alle andre World Tour lag, og ikke stort mer enn at de fleste rytterne blir tilbudt minimumslønn.

Etter UCIs satser ligger den på 38.000 Euro for 2021, eller omtrent 428.000 kroner etter dagens valutakurs.

Edvald Boasson Hagen som syklet for NTT i år, har nylig skrevet kontrakt med det franske laget Direct Energie Total. Boasson Hagen valgte det franske laget som har UCI-lisens som ProTeam, ett nivå under World Tour, nettopp fordi han ikke var interessert i minimumslønn. 

Flere andre profilerte ryttere har også forlatt laget, inkludert Michael Valgren som går til EF Pro Cycling, Louis Meintjes som går til Circus-Wanty Gobert og Ben O’Connor som går til AG2R Citroën. Laget har imidlertid fortsatt noen ryttere på kontrakt for neste år, deriblant Domenico Pozzovivo, Max Walschedi og Victor Camepenaerts. 

– Det er en pågående og krevende jobb å holde liv i laget. Om vi lykkes vet jeg ikke på nåværende tidspunkt, sier sportsdirektør Lars Michaelsen til Cyclingnews. 

NTT-manager Bjarne Riis brøt med laget i forrige uke. Han hadde da vært manager for laget siden januar, og skulle etter planen kjøpt en tredjedel av laget i løpet av 2020, men det kjøpet ble aldri gjennomført. 

Douglas Ryder NTT
KJEMPER: Douglas Ryder, som var sjef for Edvald Boasson Hagens tidligere lag NTT, kjemper for å stable på beina et nytt lag for 2021. Foto: NTT