Alejandro Valverde gjør comeback - i gravel

La opp for seks måneder siden, nå gjør legenden comeback

Pensjonisttilværelsen varte ikke lenge for Alejandro Valverde. Nå gjør han comeback i ny Movistar-satsing – i gravelsykling.

Sist oppdatert 4. april 2023 kl 12.07
COMEBACK: Alejandro Valverde er ikke ferdig med å konkurrere som syklist og vender tilbake i ny satsing fra Movistar. Foto: Movistar/Gobik
COMEBACK: Alejandro Valverde er ikke ferdig med å konkurrere som syklist og vender tilbake i ny satsing fra Movistar. Foto: Movistar/Gobik

Etter å ha annonsert karriereslutt både en, to og tre ganger de siste årene, avsluttet endelig Alejandro Valverde karrieren i fjor høst, etter monumentet Il Lombardia, 42 år gammel.

Men de mest observante har nok fått med seg at Valverde har trent godt i vinter, og vært med på Movistar-laget (hvor han også har en rolle i støtteapparatet) sine treningssamlinger, og surprise surprise, nå gjør han et aldri så lite comeback.

Valverde er kjent for sin vanvittige treningsmoral og konkurranseinnstinkt og leverte resultater helt til siste slutt. I sin siste sesong tok han tre seire, og totalt endte han på 133 seire som proff.

Antagelig ble det vanskelig for Valverde å gi helt slipp på dette. I høst, før han ga seg, uttalte han følgende:

– Jeg kommer ikke til å forandre mening. Jeg vet at jeg er 42 og at kroppen min er 42, men i hodet mitt er jeg fremdeles 23. Jeg føler meg veldig bra fysisk og er motivert for å vinne flere ritt.

Forandre mening gjør han tilsynelatende og voila, når Movistar tirsdag formiddag annonserte sin nye satsing med eget gravel-lag, er det altså med Murcia-mannen i spissen og klar for nye utfordringer.

PSST: Klar for Paris-Roubaix i helgen? Dette er de norske sjansene (+)

Fra før har Movistar allerede et profesjonelt Zwift-lag, som norske Vidar Mehl er en del av, og nå utvider altså det spanske laget ytterligere.

Gravel-lagets drakt blir ikke helt ulik de vi ser på landeveien, men med en litt mer glitrende finish, mens shortsen blir brun. Laget skal sykle på gravelsykler fra Canyon.

I fjor høst ble det for første gang arrangert et offisielt VM i gravel. Der så vi ryttere som Mathieu van der Poel og Peter Sagan stille opp, men det var Gianni Vermeersch som stakk av med seieren.

Vi kan nok regne med at Valverde kommer til å satse hardt på å sikre seg ytterligere en VM-trøye i årets mesterskap, som går 7. og 8. oktober.

I tillegg til Valverde blir også Iván García Cortina en del av laget. Den spanske 27-åringen har vært med å prege flere av vårklassikerne for Movistar på brosteinen denne våren.

Fra lagets Zwift-satsing kommer også to kvinnelige ryttere, Ana Dillana og Hayley Simmonds.

Lagets første ritt blir i slutten av april, La Indomable i Almería.

PSST: Er du interessert i gravelsykler? Sjekk ute våre tester!

Publisert 4. april 2023 kl 11.40
Sist oppdatert 4. april 2023 kl 12.07
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen