Vita Heine har vunnet så godt som alt som er å vinne i norsk sykkelsport, og når vi oppsummerer status etter årets sesong besitter hun intet mindre enn seks gullmedaljer, tre på tempo og tre på fellesstart.

Hun har vært godt hjulpet av Team Hitec i alle mesterskapene, men nå velger hun å skifte beite.

Annonse

Neste år skal hun kjøre for det spanske laget Massi-Tactic. Etter over seks år i samme lag føles det nå naturlig å skifte lag. 

– Jeg tror både jeg og laget har følt en stund at det kan være godt med en endring. Jeg har bestemt meg for å satse videre. Jeg har fremdeles ikke oppnådd resultatene jeg ønsker før jeg avslutter karrieren, sier Heine til procycling.no.

vita heine tempo
JAGER GULL: Vita Heine er på jakt etter internasjonale medaljer, noe som er en viktig årsak til lagbyttet. Foto: NCF.

Selv om Heine har vært for medaljegrossist å regne på kvinnesiden hjemme i Norge, har 35-åringen nå større ambisjoner enn hjemlige gull. Med tre gullmedaljer på tempo vil hun nå også ha internasjonale medaljer i paradegrenen. Hun har tidligere vært nærme, da hun tidligere i år var to sekunder unna bronsemedaljen under EM i tempo.

Heine håper nå det spanske laget vil gjøre særlig treningsforholdene bedre.

– Massi-Tactic har base i nærheten av Girona. Jeg planlegger å bruke en del av vinteren der nede og bli kjent med rytterne. Det er jenter fra Nederland, Canada og Storbritannia på vei inn i satsinga, etter at de kun hadde spanske jenter det første året. Jeg gleder meg til å bli kjent med nye lagvenninner og tror det blir kult med en kulturendring, sier hun.

Det siste rittet Heine kjører for Hitec blir Ceratizit Madrid Challenge by La Vuelta. Der skal hun også sykle mot sin nye arbeidsgiver.