Norgesmesterskapet 2020 arrangeres i Kristiansand fra 14. til 21. juni, som en del av en hel ukes sykkelfestival. Rittene vil gå i Kristiansand og nabokommunene Vennesla og Evje og Hornnes. 

– Vi gleder oss til å arrangere NM landevei 2020. I samarbeid med fylket, kommunene, politi, vegvesenet, næringslivet, NCF og klubbene på Sørlandet, skal vi lage en sykkelfest for publikum. Sikkerhet for ryttere vil være høyeste prioritet. Kampen om mesterskapstrøyene skal være spennende, og vi gleder oss til å være vertskap for sykkel-Norge, sier Jan Fredrik Stiansen, daglig leder i Kristiansands CK.

Annonse

Kristiansand ønsker å arrangere en full uke med arrangementer, slik som det er gjort tidligere. Det jobbes allerede med områder rundt Kristiansand for å finne gode og trygge løyper til utøverne. 

Cato Karbøl, som er arrangementsansvarlig i NCF, forklarer at det er en kombinasjon av erfaring, engasjement og miljø som gjør at NCF har tildelt klubben neste års mesterskap. 

– Kristiansands CK er en av de store og sentrale sykkelklubbene i Norge. Med deres arrangørerfaring og gode klubbmiljø er vi sikre på at det kommer til å bli noen flotte NM-dager, sier Karbøl. 

Kristiansands CK er en ivrig arrangør og arrangerer hvert år flere aktive ritt og større turritt. De arrangerer lokale cuper slik som Volkswagen Cup og Scott Cup, som er viktig for rekrutteringen. Kristiansand har også vært målby for Tour des Fjords i 2018 og for Tour of Norway i 2019 som bygget gode relasjoner mellom Kristiansands CK, Kristiansand Kommune, lokalt politi og Vegvesen. Kristiansand skal ikke være målby for Tour of Norway i 2020, men de ønsker likevel å lage sykkelfest i Kristiansand. Det får de med NM, sier Karbøl i en pressemelding fra NCF

SE OGSÅ: Landeveis-NM i bilder

Foreløpig program NM 2020
Søndag 14. juni: Fellesstart for junior og M U23 
Tirsdag 16. juni: lagtempo, 
Torsdag 18. juni: tempo, 
Fredag 19. juni: gateritt 
Søndag 21. juni: fellesstart for senior

LES OGSÅ: Slik gikk NM 2019
Gateritt  
Lagtempo 
Tempo 
Fellesstart junior 
Fellesstart kvinner senior 
Fellesstart menn senior
U23 fellesstart 

Saken fortsetter under

UM og UL til Asker
Ungdomsmesterskapet og ungdomslekene, som tilsvarer NM for aldersklassene opp til 16 år, arrangeres av Asker CK. Disse rittene er terminlistefestet til 8. og 9. august 2020. 

Styret i Norges Cykleforbund har tildelt Asker CK som arrangør av Ungdomsmesterskapet og Ungdomslekene i Landevei i 2020. 

Forbundet begrunner tildelingen med at Asker CK er en erfaren arrangør i stor vekst. Klubben arrangerte et svært vellykket Asker Petit Prix i 2019, og ønsker å bygge videre på denne suksessen. 

– Klubben er stolte over å få tildelt arrangementet, og vi skal lage et minneverdig arrangement for både ryttere og foreldre, sier rittleder i Asker CK, Stig Erik Fjærli. 

– Det er fantastisk å få på plass en arrangør allerede nå. Asker Petit Prix har blitt et flott arrangement og det er bygget opp en god organisasjon som gjør en fantastisk jobb, sier Cato Karbøl, arrangementsansvarlig i Norges Cykleforbund.

Interessert i sykkelkultur? Sykling er kultur, og her finner du artikler om sykkelkultur

Som abonnent på et av Fri Flyts magasiner får digital tilgang på alle plussartikler. Se for eksempel