GCN+ legges ned

GCN+ legges ned

Onsdag ble det annonsert den populære appen GCN+ legges ned 19. desember. Hva betyr det for deg som bruker og seer?

Sist oppdatert: 15. november 2023 kl 14.16
SLUTT: GCN+ er en populær og mye brukt app, også blant norske sykkelfans. Men nå er det over. Foto: Henrik Alpers / Skjermdump GCN+
SLUTT: GCN+ er en populær og mye brukt app, også blant norske sykkelfans. Men nå er det over. Foto: Henrik Alpers / Skjermdump GCN+
Lesetid: 2 minutter

For rundt 500-lappen har du kunne se alt av internasjonal sykkel som sendes av Discovery/Eurosport, enten med norske kommentatorer eller Global Cycling Networks studiosendinger og internasjonale ekspertkommentatorer.

Mange sykkelfans, både i Norge og internasjonalt, har sverget til tjenesten, men nå er det slutt.

– Det er med stor sorg at vi i dag annonserer nedleggelsen av både GCN+ og GCN-appen fra og med 19. desember 2023, skrives det i en pressemelding.

Det er Warner Bros. Discovery som er eier av tjenesten. De kjøpte opp Global Cycling Network, som var og er en populær YouTube-kanal, i 2021, og tok satsingen videre inn i TV og streaming, med hard satsing på proffsykling og sykkelfilmer.

Warner Bros. Discovery har imidlertid gjort en rekke kutt for å spare inn penger, og har jobbet med å kutte i antall plattformer de har.

Det betyr nå altså slutten for GCN+.

Fra før har en allerede kunne se alt av sykkel på Discovery+ og Eurosport (Player), og det blir dette som blir plattformen for å se sykkel i Europa og Norge.

– Realiteten er at landskapet har endret seg for medieindustrien, og det er hvorfor WBD sine streamingtjenester blir konsolidert for å tilby innhold på ett sted, heter det i pressemeldingen.

DET BLE NEI: Øivind Lukkedal (t.v.) blir værende der han er. Foto: Kent Murdoch
Les også

Brukere som allerede har betalt for abonnement forbi nedleggelsen, vil få refundert den gjenværende perioden av abonnementet.

Prisøkning

At GCN+ utelukkende har sendt sykkelritt og -filmer, har betydd at en har kunne abonnere til en meget fin pris.

At en nå må abonnere på Discovery+ for tilsvarende tjeneste, betyr høyst sannsynlig en prisøkning.

For sports-pakken hos Discovery+ koster det nå 179 kroner/mnd.

Fortsetter satsingen

Selv om GCN+ og GCN-appen legges ned, betyr ikke det slutten for Global Cycling Network, som vil fortsette med innholdsproduksjon.

På globalcyclingnetwork.com er det også blitt satsing på nyheter, som vil fortsette, og i tillegg vil den populære YouTube-kanalen fortsette som før.

ET SAVN: Espen Aareskjold har hatt en veldig interessant klatring i norsk sykkelsport. Nå tar han steget videre til Jumbo-Visma. Foto: Szymon Gruchalski
Les også
Publisert 15. november 2023 kl 13.46
Sist oppdatert 15. november 2023 kl 14.16
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen