Eikings sportsdirektør hevder konkurrent kjøpte lagets plass i fransk etapperitt

Odd Christian Eiking og Intermarché-Wanty Gobert trodde de hadde plass i Tour de la Provence, men i stedet sykler Bora-hansgrohe.

Sist oppdatert: 4. februar 2021 kl 07.00
EKSKLUDERES: Odd Christian Eikings Intermarché-Wanty Gobert får ikke sykle Tour de la Provence likevel. Foto: Cor Vos
EKSKLUDERES: Odd Christian Eikings Intermarché-Wanty Gobert får ikke sykle Tour de la Provence likevel. Foto: Cor Vos
Lesetid: 2 minutter

Odd Christian Eiking innleder sesongen med en rekke franske ritt. GP Marseillaise, Étoile de Bessèges, Royal Bernard Drome Classic og Faun-Ardèche Classic.

Askøyværingen trodde også han skulle sykle Tour de la Provence fra 11. til 14. februar, men Intermarché-Wanty Gobert får ikke starte rittet likevel.

Lagets manager, Hilaire Van Der Schueren, fortalte mandag til Nieuwsblad at det belgiske laget var satt opp til å kjøre rittet, men ble erstattet av et annet lag, som blant annet hadde tilbudt seg å selv betale for hotelloppholdene under rittet.

– I disse dager er visst alt mulig hvis du har penger.

Disse påstandene slo Tour de la Provence-sjef Pierre-Maurice Courtade hardt tilbake mot, etter å ha blitt kontaktet av Cyclingnews.

Sykkelnettstedet er blitt vist kommunikasjon mellom partene, hvor arrangøren gjorde det tydelig at Intermarché-Wanty Gobert ikke får sykle rittet likevel, da de ikke bekreftet sin deltagelse tilbake i november.

Rittet hadde opprinnelig invitert 19 lag, men har siden også invitert Bora-hansgrohe, som er laget Van Der Schueren retter sine anklager mot.

Det er 12 WorldTour-lag som skal sykle rittet. Courtade sier han hadde ytterligere fem som ønsket å komme, inklusive Bora-hansgrohe som ble invitert. Det var Intermarché-Wanty Gobert, Israel Start-Up Nation, EF Education-Nippo og Jumbo-Visma.

Her skal både Intermarché-Wanty Gobert, Jumbo-Visma og Israel Start-Up Nation tilbudt seg å betale for hotellene underveis i rittet.

Pågangen er blitt større, ettersom rittene i februar er blitt avlyst på rekke og rad. Courtade innrømmer at rittet har mottatt penger fra Bora-hansgrohe, men ifølge med en sponsoravtale for rittet.

– Bora-hansgrohe, som et varemerke, sa de ønsket å bli partner av rittet. Selvsagt kom de med ønske om at laget kunne være til stede, men avgjørelsen rundt invitasjonen er basert på kvaliteten på laget. Andre lag har også sponsorat med rittet, men vi så på laget som hadde de beste rytterne.

WorldTour-lagene som skal sykle rittet er AG2R Citroën, Astana – Premier Tech, Bahrain – Victorious, Bora-hansgrohe, Cofidis, Deceuninck – Quick-Step, Groupama-FDJ, Ineos Grenadiers, Lotto Soudal, Movistar, Team DSM, Trek-Segafredo og UAE Team Emirates.

Publisert 4. februar 2021 kl 07.00
Sist oppdatert 4. februar 2021 kl 07.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen