Spikkestadkross blir kross-NM 2019

Bærum og Omegn CK arrangerer høstens krossfinale.

Sist oppdatert: 11. januar 2019 kl 08.28
NM 2019: Spikkestadkross blir NM i sykkelkross 2019. Foto: Pål Westgaard
NM 2019: Spikkestadkross blir NM i sykkelkross 2019. Foto: Pål Westgaard
Lesetid: 2 minutter

Norges Cykleforbund har tildelt NM i sykkelkross til Bærum og Omegn CK. 

– Bærum OCK har arrangert Norgescup på Spikkestad en rekke ganger og er en svært erfaren arrangør. Til sesongen 2018 fikk de utbedret løypene og kjørte Norgescupen på Spikkestad i flotte løyper, forklarer NCF i sin begrunnelse for mesterskapstildelingen. 

LES OGSÅ: Slik gikk kross-NM i Bergen 2018 

– Å få tillit til å arrangere NM er en flott annerkjennelse til alle de frivillige fra BOC og Spikkestad som de siste årene har vært med på å arrangere Norgescupritt i Spikkestad. Vi har jobbet systematisk med å heve kvalitetene på rittene og bygge kompetanse, slik at rytterne får en flott opplevelse når de er her., sier Bjørnar Volden i BOC, og takker støttespillerne.

– Takket være støtte fra Røyken kommune, DNB Sparebankstiftelsen, Idrettslaget ROS og styret i BOC så har vi fått de ressursene og rammevilkårene vi trenger for å skape ei flott permanent sykkelkrossløype. Dette motiverer oss til å gjøre en innsats for sykkelsporten.

Se bildebonanza fra Spikkestadkross 

BOC arrangerte den tredje runden i kross-Norgescup i 2018, i det som nå blir NM-løypa. 

LES OGSÅ: Knuste konkurrentene på Spikkestad 

Hever kvaliteten
– Vi har arrangert Norgescup ritt her de siste årene, og forskjellen blir vel i store trekk at det kommer flere deltakere samt at vi må spille nasjonalsangen og heise flagg under premieseremonien. Et av forbedringstiltakene er at vi sammen med Asker produkter har innført nye logoer for merking av sykkelkrossløyper. Disse logoene er gjeldende for hele landet. I tillegg ønsker vi å få TV-dekning av rittet. Det hadde vært magisk, sier Volden.

Avventer NM-dato
Dato for mesterskapet på Spikkestad er ennå ikke fastsatt. NCF søker også fortsatt etter arrangører til kross-Norgescupen 2019. Fristen for å sende inn søknad om å arrangere Norgescupritt i kross er 31. januar.  

Interessert i utstyr? Her har vi samlet test-artikler 

Publisert 11. januar 2019 kl 08.28
Sist oppdatert 11. januar 2019 kl 08.28
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen