De superkule gutta i FTT og VAV har jobbet lenge med å få på plass de endelige godkjennelsene for å arrangere sykkelkrossritt på sentrale plasser i hovedstaden. 

Les også: Superprestige Voldsløkka

Annonse

Arrangementene er en utvidelse av det som i fjor het Superprestige Fornebu og Superprestige Voldsløkka. Dette ble arrangert av klubben Vestre Aker Velo og konkurransefellesskapet FTT. 

Les også: Klubbkveld med Vestre Aker Velo

Initiativtager Thomas Larsen Røed fra FTT har lenge ertet nysgjerrige på facebook med spennende plakater, og nå er både navnet på rittserien, hjemmesiden og de aktuelle stedene klart. 

Superpokal lyder navnet, som henter inspirasjon fra den belgiske sykkelkrosserien Superprestige. 

Sjekk ut: Hjemmesiden til Superpokal

Akkurat som i Belgia, det er ikke småtteri gutta legger opp til. Nå skal det arrangeres krossritt i Tøyenparken, Torshovdalen, og et siste avsluttende ritt på Voldsløkka. Rittene arrangeres uten å komme i konflikt med eksisterende ritt. Superpokal Voldsløkka arrangeres etter NM den 2. november, mens de siste to arrangementene venter på endelige datoer. 

HER KJØRER DU KROSS DENNE HØSTEN

Det arrangeres en rekke krosstreninger og ritt på østlandet denne høsten. 

Hver onsdag er det gratis treninger klokken 18.00 på Bærum sykkelkrossarena, der initiativtager Bjørnar Volden lager nye løyper og setter ut hinder hver gang. 

Sandvika sykkelkrossarena finner du her: Kart

Ønsker du å diskutere sykkelkross? Gjør det gratis på vårt diskusjonsforum

Norgescupen i sykkelkross arrangeres over to helger, og avsluttes med NM den tredje helgen. Norgescupen i sykkelkross er et lavterskelarrangement for å promotere sporten, og vil ikke følge like rigide linjer som et verdenscupritt i kross. Det blir åpne-og aldersbestemte klasser, og dispensasjon for å stille med terrengsykkel i disse klassene. 

11. oktober, NC#1 Svelvik
12. oktober, NC#2 Drammen
18. oktober, NC#3 Grenland
19. oktober, NC#4 Bærum
02. november, NC#5 Tønsberg, NM

8. november, Superpokal Voldsløkka 

Har du andre arrangementer du mener vi bør ta tak i? Send en epost til undertegnede!

KRAPPE SVINGER: Bjørnar Volden tar styring inni skogsdelen av løypa. Foto: BOC