Erik Hægstad kjørte inn til 6. plass i dagens Norgesmesterskap i Spikkestad. For landeveispublikummet er han ikke det mest kjente navnet, men i terrengsykling har han hatt en enorm sesong.

23-åringen fra Lillehammer har nemlig yppet seg med verdenseliten i xco rundbane, og med tanke på at det han i teorien har vært bare ni plasser bak Mathieu van der Poel, hadde vi han som en outsider til NM-gullet.

– Det er første gang jeg prøver dette, og det var veldig gøy. Men jeg kom ikke inn hit med noe form eller noe sånn, det var bare for å prøve. Men det var vanvittig gøy, forteller Hægstad.

Han ble raskt frakjørt av teten, men derfra og inn holdt han bra stand. Også han var naturligvis preget av de forferdelige værforholdene.

– Det var kaldt, og jeg mista følelse i finger og tær og alt som er. Jeg startet helt bakerst, og jeg fikk aldri kjøre meg opp til teten. Men jeg var lenge med og kjempet om tredjeplassen, og jeg følte meg bra.

Seieren gikk til Søren Wærenskjold, som kom til mål over to minutter foran andre og tredjeplass, Tobias Johannessen fra Sørensen Racing Team og Martin Emil Siggerud fra Soon CK.

Erik Hægstad
ET ÆRLIG FORSØK: Erik Hægstad utgjorde en farlig trio sammen med Martin Emil Siggerud (t.v.) og Henrik Lunder Ålrust.