BANE-NM TIL ODENSE

I mangel på egen velodrom blir NM bane arrangert i Danmark.

Sist oppdatert 24. november 2015 kl 10.30
KORTERE REISEVEI: Menn senior, under poengrittet i 2014, i Polen. I februar går NM av stabelen i Odense. Foto: NCF.
KORTERE REISEVEI: Menn senior, under poengrittet i 2014, i Polen. I februar går NM av stabelen i Odense. Foto: NCF.

Styret i Norges Cykleforbund har tildelt NM-Bane innendørs til Sandefjord SK. Mesterskapet vil bli arrangert på velodromen i Odense 12-14. februar.

De tre siste årene har norgesmesterskapet på bane vært arrangert på en velodrom i Polen, men i 2016 kommer mesterskapet nå altså nærmere Norge.

– Dette er starten på noe vi håper blir et langsiktig samarbeid mellom de nordiske sykkelforbundene. Danskene har allerede en kultur og internasjonale resultater for banesykling. Med et tettere samarbeid håper vi å høste erfaringer fra våre danske naboer. Som et ledd i dette samarbeidet er det naturlig å legge fremtidige banesamlinger og norske mesterskap til Danmark, sier generalsekretær i NCF Bjørn Sætre.
På sikt håper både ryttere og forbund at denne typen mesterskap kan arrangeres på norsk jord.
– Selv om vi nå får NM nærmere Norge, skulle vi aller helst sett at mesterskapet kunne vært arrangert på en velodrom her. Vi jobber med full styrke for å få på plass en bærekraftig finansiering av velodromprosjektene i Sola og Asker, forteller  Sætre.

Publisert 24. november 2015 kl 13.00
Sist oppdatert 24. november 2015 kl 10.30
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen