Den norske cyclocross–sesongen ble avsluttet med NM i Kristiansand denne helgen, hvor rytterne syklet en 2,3 kilometer lang rundløype ved Gimlebanen.

Mens det i fjorårets NM ble seier til proffryttere fra Uno–X Pro Cycling i både menn og kvinner elite, var det terrengsyklistene som skulle stikke av med seieren i årets ritt.

Rundbane–spesialist Mats Tubaas Glende har tatt flere solide plasseringer i både World Cup og VM denne sesongen. I fjorårets cyclocross–NM ble Tubaas Glende henvist til annenplass av Tobias Halland Johannessen, og inntil den siste runden sto seiersduellen mellom de to.

Dessverre for Halland Johannessen mistet han kjedet og det ble hans skjebne i gullkampen. Dermed kunne han ikke gjøre noe med Tubaas Glende, som stakk av med seieren.

Uno–X–proffen ble også passert av Knut Røhme på den siste runden og endte til slutt på bronseplass.

I kvinner elite var ikke regjerende norgesmester Mie Bjørndal Ottestad på startstreken. Hun er fremdeles i opptrening etter den stygge velten i Tour of Scandinavia, hvor hun blant annet pådro seg brudd i nakken og måtte gå tre måneder med nakkekrage.

På startstreken var imidlertid hennes lagvenninne, Anne Dorthe Ysland, som blant annet vant Superpokal Voldsløkka i midten av oktober.

GULL: Elisabeth Sveum jubler for en ny norgesmester–tittel – hennes andre i cyclocross. Foto: Kristiansands CK
GULL: Elisabeth Sveum jubler for en ny norgesmester–tittel – hennes andre i cyclocross. Foto: Kristiansands CK

Hun fikk konkurranse fra blant andre Stine Borgli, proff i det franske laget, FDJ, men hverken Ysland eller Borgli kunne gjøre noe med Elisabeth Sveum.

Sveum, som har tolv NM–gull i terrengsykling, tok til slutt seieren med drøyt 40 sekunder, mens det ble en spurtduell om annenplassen. Der var det Ysland som sikret sølvet, foran Borgli.

Sveum har én gang tidligere vunnet NM–cyclocross, i 2016.

Fullstendige resultater fra alle klasser finner du her (ekstern lenke).

Results powered by FirstCycling.com

Results powered by FirstCycling.com