/ Sykler

VITA HEINE TIL TOPPS I TRIPPEL HITEC-TRIUMF

Vita Heine var helt overlegen da kvinner senior gjorde opp om NM-gullet i tempo ved Saltstraumen.

Sist oppdatert: 23. juni 2016 kl 17.28
MESTERLIG: Vita Heine fra Team Hitec Products knuste lagvenninnene Cecilie Gotaas Johansen (t.v.) og Miriam Bjørnsrud (t.h.) på dagens tempo. Foto: Marcus Liebold.
MESTERLIG: Vita Heine fra Team Hitec Products knuste lagvenninnene Cecilie Gotaas Johansen (t.v.) og Miriam Bjørnsrud (t.h.) på dagens tempo. Foto: Marcus Liebold.
Lesetid: 4 minutter

BODØ: Ingen kunne tukte Vita Heine under dagens NM-tempo ved Saltstraumen utenfor Bodø. Heine hadde fra første tråkk full kontroll på rittet, og vant til slutt med to minutter og 16 sekunder ned til Cecilie Gotaas Johnsen på andreplass. Miriam Bjørnsrud sikret tredjeplassen og med det ble det en trippel-triumf for Team Hitec Products.
 
- Jeg hadde en veldig godt dag i en løype som passet meg godt. Jeg liker bakker, også liker jeg tempo. Dette var en tempo med bakker, så da sier det seg selv at det passer meg bra. Jeg kjørte kontrollert hele veien, og ble på slutten nesten litt redd for at jeg syklet for kontrollert, så da ga jeg på litt, forteller Heine.
 

NORGES BESTE SYKKELBLAD: Slik bestiller du abonnement, og får tilgang på hele arkivet digitalt!
 
Vita startet ikke helt sist av de beste og selv om hun selv følte at hun hadde kjørt et godt ritt, våget hun ikke å ta seieren på forskudd.
 
- Jeg skjønte at jeg hadde vunnet når siste rytteren kom i mål. Jeg har blitt skuffet før, så jeg ville ikke ta seieren på forskudd.
 
Allerede kort tid etter hun var i mål på NM-tempoen, ser Heine framover mot nye utfordringer.
 
- Det neste store blir Tour de Feminin midt i juli. Ellers så håper jeg at jeg er akutell for OL-uttaket. Det gjelder bare å overbevise olympiatoppen om at jeg er god nok til å være med i OL.
 

Les også: Flere utstyrstester av sykler og utstyr for landeveien

 
Cecilie Gotaas Johnsen tok andreplassen i dagens ritt, med en noe spesiell oppladning. For ni dager siden ble hun påkjørt av en bil under en treningstur i Trondheim. Selv om Gotaas Johnsen stilte til start så var hun fortsatt skadet etter hendelsen.
 
- Det som var viktig i dag var å starte og gjennomføre. Alt annet var bare en bonus. Det er bare en uke siden jeg ble påkjørt, så jeg er fortsatt plaget med skuldra mi. Derfor hadde jeg faktisk ikke fokus på resultatet, men heller å vise at jeg kunne komme meg tilbake på sykkelen igjen, sier Gotaas Johnsen.
 
Selv med tydelige smerter i armen, syklet trønder-jenta inn til en imponerende  sølvmedalje.
 
- Jeg kunne sikkert kjørt bedre om jeg var helt i form. Spesielt i utforkjøringene merket jeg at jeg var ustabil i overkroppen og derfor mistet jeg mye tid, særlig der.
 

Den tøffe veteranen stiller dessverre ikke i fellesstarten på søndag, grunnet skadene fra påkjørselen. Bronsemedaljør Miriam Bjørnsrud er på sin side ikke overrasket over at Cecilie Gotaas Johnsen presterer, selv med skade.

- Hun kjører sterkt, og det er ikke noe overraskende at hun kommer tilbake på den måten. Cecilie har mange år med trening i kroppen og er kjempesterk.
 
 
LES OGSÅ: Gode bein sikret Andersen NM-gull på tempo
 
Selv er Miriam Bjørnsrud fornøyd med sin prestasjon i dag.
 
 - Jeg er ganske fornøyd. Jeg hadde kanskje ikke trodd at det skulle bli medalje, men jeg hadde et håp, spesielt da jeg så løypa. Jeg fant en god flyt i bakkene og fokuserte på å kjøre alt jeg kunne i bakkene, forteller Bjørnsrud.    
 
Senere i kveld skal samboeren til Bjørnsrud, Kristoffer Skjerping fra Team Cannondale Pro Cycling, ta fatt på NM-tempoen i menn senior. Miriam er noe usikker på hvordan kjæresten vil prestere etter en sesong med mye motgang.

 
- Det blir spennende. Jeg er ikke helt sikker på hvordan han kan gjøre det. Løypa er tøff, og kommer han topp ti burde han være fornøyd, avslutter Miriam Bjørnsrud.
 
NM-tempo for menn senior er allerede i gang, og Edvald Boasson Hagen ruller ut fra startrampa kl 2010 som storfavoritt.

DSC_2199_1
DSC_2199_1

IMPONERENDE: Jentene fra Team Hitec Products tapetserte pallen, og kunne smile til pressen etter temporittet. Foto: Marcus Liebold.

Publisert 23. juni 2016 kl 17.28
Sist oppdatert 23. juni 2016 kl 17.28
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen