/ Sykler

FANT IKKE FLYTEN

Atea stikker fingeren i jorda og konstaterer at denne gangen tapte de Enebakk Rundt. Det skal ikke gjenta seg.

Sist oppdatert 2. mai 2015 kl 08.43
SEIGT: Bakkene ble for drøye med den farten Atea satte fra start på Enebakk Rundt. Foto: Atea/Sidsel Aaløkken
SEIGT: Bakkene ble for drøye med den farten Atea satte fra start på Enebakk Rundt. Foto: Atea/Sidsel Aaløkken

Det finnes ikke sølvvinnere. Bare vinnere. Fredag ble rakettlaget til Atea første taper på resultatlista i Enebakk Rundt, på andreplass. De var drøyt 40 sekunder bak Rye Expressen. Det skal de bygge videre på framover våren, slik at det ikke skal gjenta seg.

Les også: Expressen tok Enebakk 

– Vi hadde godt av å få oss en på nesa. Til tider kjørte vi bra, men vi fant ikke helt flyten i rulla. Vi gjorde en del taktiske valg underveis, og det var ikke alt som slo til, sier kaptein Jan Olav Beitmyren om lagets innsats.

– Vi ble litt få mann i rulla, og da går det liksom det lille kneppet saktere, forklarer han.

– I etterpåklokskap kan vi kanskje si at vi satte farten litt for høyt fra start. Det ble litt for tøft for laget som helhet. Det var helt OK for den raskeste halvparten, men det tok litt for mye på resten. Da falt folk litt inn og ut av rulla, og det går litt ujevnt. Vi brukte for mye krefter på det, og ikke der hvor vi skal bruke kreftene, og en del fikk det i bakkene rundt Rælingen, sier Beitmyren.

Han tviler imidlertid ikke på at gutta har det som skal til for å vinne Trondheim-Oslo i juni. Laget er smekkfullt av ambisiøse og gjennomtrente karer, med både NM-titler og andre resultater på høyt nivå på CVen. Og sjøl om laget har brukt vinteren godt, så mangler det ennå en del på både toppformen og samkjøringa i rulla, mener Beitmyren.

Les mer om Ateas prosjekt mot Styrkeprøven 2015: Det rumler i rulla 

– Vi har pleid å ha en felles helgesamling rett før Enebakk Rundt, men i år kommer denne i etterkant av rittet. Vi hadde siste felles samling i mars, og det blir ikke samme kvaliteten på det vi får gjort da som det blir nå på denne tida, sier Beitmyren, som spekulerer i om noen av rytterne kanskje hadde i overkant mange mil i låra på fredag.

– Det er nok større forskjell på rytternes nivå nå. Mange er stinne av trening etter ulike utenlandsturer, og dessuten var dette første smak av denne type fart.

Direkte etter Enebakk Rundt reiste hele Atea-laget til helgesamling på Gardermoen. Første økt var allerede fredag ettermiddag: En rolig tur for å vaske syra og skuffelsen ut av beina. Deretter var det to økter á tre timer på lørdag og en skikkelig langtur på 6-7 timer på søndag, totalt rundt 12-14 timer. Det burde begynne å monne.

På Nordmarka Rundt 24. mai kommer fasiten.

Slik har Rye Expressen trent inn mot sesongen: Fenomenet Rye Expressen  

Publisert 2. mai 2015 kl 08.43
Sist oppdatert 2. mai 2015 kl 08.43
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen