/ Sykler

Tyrifjorden Rundt flyttes

Arrangerer vårklassikeren i september.

Sist oppdatert: 1. juni 2018 kl 18.08
UTSATT: Tyrifjorden Rundt mangler for mange brikker til å kunne gjennomføre på søndag, men skal etter planen arrangeres i september. Foto: Frank Solberg
UTSATT: Tyrifjorden Rundt mangler for mange brikker til å kunne gjennomføre på søndag, men skal etter planen arrangeres i september. Foto: Frank Solberg
Lesetid: 3 minutter

SK Rye, som arrangerer Tyrifjorden Rundt i samarbeid med Bærum og Omegn CK, har avlyst helgas ritt og utsatt vårklassikeren til september. 

Etter et ekstraordinært styremøte i klubben på mandag kveld, ble arrangørene enige om at det ikke lar seg gjøre å gjennomføre rittet nå, og informerte om dette i rittets kanaler tidlig denne uka. 

– Vi er utrolig lei oss for at det har blitt slik. Vi har i flere uker forsøkt å få på plass alle brikkene for å kunne arrangere rittet som planlagt, og etter møtet på mandag gjorde vi noen siste forsøk på å få til dette, men vi fant til slutt at det ikke gikk, sier leder i SK Rye, John M. Hammervoll. 

Han understreker at beslutningen er resultatet av en totalvurdering og at det ikke er en enkelt faktor som gjør at de måtte utsette rittet. 

– Det har dukket opp uforutsette utfordringer som gjør at vi ikke ser det som forsvarlig å gjennomføre Tyrifjorden Rundt denne helgen. Vi vil ikke gå ut med detaljer rundt dette nå, men det er flere grunner til at vi ikke klarer å gjennomføre dette på en forsvarlig måte denne helgen. Det er derfor en samlet vurdering et sammensatt bilde som gjør at vi bestemte oss for å utsette, sier Hammervoll. 

LES OGSÅ: Nå får Landevei-leserne rittrabatt 

Ser skuffelsen
Det 145 kilometer lange rittet med start og mål i Sandvika er ett av tre ritt som inngår i rittserien Osloklassikerne. Hammervoll noterer seg at mange av de flere hundre påmeldte er skuffet over utfallet, og har forståelse for det. Han presiserer at det ikke var noen lett avgjørelse for arrangørene. 

– Vi skjønner at mange er skuffet, og vi er selv skuffet over at vi ikke klarer å gjennomføre dette nå. Men vi håper at folk har tillit til at vi virkelig har forsøkt å snu hver stein for å få det til som planlagt. Sikkerheten må komme først, sier Hammervoll.

LES OGSÅ: Tøft rundt Tyrifjorden 

Utsetter i stedet for å avlyse
Samtidig håper Hammervoll at noen også vil se det som et plaster på såret at rittet blir arrangert senere i år. 

– Vi ser det som uendelig mye bedre å utsette rittet enn å avlyse det. Selv om det aldri var noe hensyn vi har tatt i denne sammenheng, så registrerer vi også at en del landeveisryttere og lag har etterlyst landeveisritt på høsten. Vi håper nå at Tyrifjorden Rundt kanskje kan få en positivt effekt av dette i 2018, sier han.  

Publisert 1. juni 2018 kl 18.08
Sist oppdatert 1. juni 2018 kl 18.08
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen